ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-01-2021
Interview Theo van Duivenbode: "Ajax moet tegen Feyenoord minder slordig zijn"

Theo van Duivenbode won met Feyenoord in 1970 de allereerste Europa Cup I uit de clubhistorie. Eerder speelde hij vijf seizoenen voor Ajax, waar hij tot augustus 2017 tevens in de raad van commissarissen zat. Zondag om 16.45 uur neemt hij plaats voor de televisie als de twee grootmachten het tegen elkaar opnemen in De Klassieker. "Een botsing van twee speelstijlen."


Lees verder
Samenvatting FC Twente - Ajax (met Klaas-Jan Huntelaar als Amsterdamse redder)

Een sensationeel slot donderdagavond in de Grolsch Veste. Ajax versloeg FC Twente alsnog met 1-3. Klaas-Jan Huntelaar toonde zich de redder in nood. Ingevallen in de 89e minuut. Gescoord in de 90e en 91e minuut.

Lees verder
De laatste keer dat Feyenoord bij Ajax won

Het is een mooie prijsvraag. Wanneer won Feyenoord voor het laatst in de Eredivisie bij Ajax? Het antwoord: 28 augustus 2005. De Rotterdammers zegevierden met 1-2 in (toen nog) de Amsterdam ArenA.

Lees verder
Samenvatting Real Madrid - Athletic Bilbao

In de halve finale van de Supercopa de España won Athletic Bilbao gisteravond verrassend van Real Madrid. En dus mogen de Basken in de finale op 17 januari aantreden tegen FC Barcelona. De Spaanse supercup wordt sinds vorig seizoen in mini-toernooivorm gespeeld. De nummers een en twee van de competitie, bekerwinnaar en verliezend bekerfinalist doen er aan mee.

Lees verder
Dit was het laatste elftal van Manchester United dat koploper was

Sinds dinsdagavond is Manchester United de koploper van de Premier League. Zonder de mitsen en maren van inhaalwedstrijden die concurrenten nog moeten spelen. Het is voor het eerst sinds 19 mei 2013 dat The Red Devils lijstaanvoerder zijn. Dat zijn 2795 dagen zonder koppositie! Destijds stond Sir Alex Ferguson nog aan het roer.

Lees verder
AZ van topper-trauma naar topper-favoriet

AZ won gisteravond in Eindhoven met 1-3 van PSV. Het was alweer de zesde wedstrijd tegen een ploeg uit de traditionele top drie op rij waaraan de Alkmaarders drie punten overhielden. Nog niet zolang geleden kampte AZ nog met een heus topper-trauma. Voorafgaand aan iedere wedstrijd van AZ tegen Ajax, PSV of Feyenoord werd de ellenlange reeks zonder winst opgerakeld.

Lees verder
Hoe gekker, hoe beter: voetbalshirts in strijd met de norm

Hoewel er in de voetbalshirtbranche behoorlijk sprake is van een oligopolie proberen de grote merken nog steeds alles om zich te onderscheiden van hun concurrentie. Dat voorbeelden in de sport, en daarmee ook talloze kinderen, zo nu en dan compleet voor gek lopen is daarbij uiteraard van ondergeschikt belang. Zie hier een greep uit de bizarre shirtcollectie van 2021.

Lees verder
Krijgen we een zeldzaamheid: titelstrijd Liverpool - Manchester United?

Manchester United en Liverpool zijn de twee grootste clubs van Engeland. Daarover kan eigenlijk geen twijfel bestaan. Natuurlijk zijn er andere clubs die een periode van het Engelse voetbal van kleur voorzien, maar de twee constacte factoren kennen hun thuis op respectievelijk Old Trafford en Anfield. In die eerste voetbaltempel strijden de beide ploegen volgende week om de FA Cup. Op Anfield staat zondag de koppositie in de Premier League op het spel. En da's zeldzaam.

Lees verder
Gerijpt als een goede wijn: de oudste spelers uit Europa’s topcompetities

Waar het anno 2021 steeds normaler wordt dat profvoetballers van begin dertig al voor een carrièreswitch kiezen, is er gelukkig ook nog een handjevol spelers dat wekelijks de ouderdomsgrens een beetje meer opzoekt. Lees hier wie zijn lichamelijke overgave aan de topsport tot nu toe het langst heeft weten uit te stellen.

Lees verder