ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-07-2023
Interview Thomas Rongen: "Michels belde met de mededeling dat hij een goedkope waterdrager kon gebruiken"

De naam Thomas Rongen zal in Nederland niet bij iedere voetballiefhebber een belletje doen rinkelen, maar in de Verenigde Staten is de Amsterdammer al ruim veertig jaar relevant. Eind jaren zeventig trok hij naar het land van de onbegrensde mogelijkheden in de veronderstelling een avontuur van één jaar aan te gaan, maar hij zou er nooit meer weggaan. Inmiddels is Disney bezig met een film over zijn avontuur als bondscoach van Amerikaans-Samoa. "Michael Fassbender die mijn personage speelt... gewoon een acteur die genomineerd is voor de beste acteur bij de Oscars!"


lees verder
Alles rondom de mogelijke transfer van Tijjani Reijnders naar AC Milan

Tijjani Reijnders staat in de belangstelling van AC Milan. Een prachtige club voor de centrale middenvelder, die een topseizoen kende bij AZ. Reijnders zou AC Milan zo'n mooie club vinden, dat hij FC Barcelona ervoor heeft afgezegd. Lees hier alles over de mogelijke transfer.  

lees verder
Interview cultspits David Loggie: "We zagen plotseling Maurice van Ham via de afvoerpijp naar beneden glijden"

Golf of voetbal? Als kind stond David Loggie voor een lastige keuze. Op zijn zestiende koos de Engelsman voor voetbal. De sport die hem naar Nederland bracht en hem door zijn doelpunten, enorme vechtlust, spel dat soms over het randje ging en gezonde portie humor een cultstatus bezorgde. Ruim twintig jaar geleden keerde hij terug naar zijn andere passie. Als teaching golfpro geeft hij zes dagen in de week les. "Het voelt alsof ik mijn hele leven al dag in dag uit mijn hobby uitoefen."

lees verder
Deze Nederlanders gingen Jurriën Timber voor bij Arsenal

Nederlanders bij Arsenal: het is ongewoner dan je denkt. Jurriën Timber is pas de achtste Nederlander in dienst van The Gunners. We kennen allemaal natuurlijk Robin van Persie en Dennis Bergkamp, maar wie waren die andere landgenoten in het shirt van Arsenal? ELF zet de zeven Nederlanders die in het eerste van Arsenal hebben gespeeld op een rijtje.

lees verder
PANNA! 77 blikt vooruit op het WK Vrouwen, interviews met eindbaas Frenkie en Joey Veerman, superposters en meer!

Gaan we deze zomer Wereldkampioen worden? Die kans bestaat en dat zou een stunt van jewelste betekenen. De OranjeLeeuwinnen gaan strijden in Australië en Nieuw-Zeeland om de beste van allemaal te worden! Uiteraard daarover volop aandacht in PANNA! 77. Ook zijn interviews te lezen met Frenkie de Jong van FC Barcelona, met Joey Veerman van PSV, met Wout&Maud en lees je weer de meest bijzondere lijstjes. En natuurlijk ontbreken de acht superposters niet! Met onder meer het speelschema van het WK Vrouwen!

lees verder
Chelseas grote transferzomer: deze tien spelers zijn al vertrokken

Het is komen en gaan bij Chelsea. In de afgelopen transferperiodes was eigenaar Todd Boehly al druk bezig met het aantrekken van spelers, maar nu moeten er ook spelers de laan uit. Het wordt niet alleen overvol in de kleedkamer, er moet simpelweg geld binnenkomen om aan de financial fair play-regels van de FIFA te voldoen. En dus vertrokken er al liefst tien spelers bij Chelsea. De transferperiode is officieel pas sinds 1 juli open!

lees verder
OranjeLeeuwin Esmee Brugts staat voor WK-debuut: "Linksback voelt nu niet meer als raar"

Een onnavolgbare schaar, een kapactie naar buiten of naar binnen, een trucje om haar tegenstander in de luren te leggen. Esmee Brugts toont haar kwaliteiten als linksbuiten bij haar club PSV wekelijks. Bij Oranje doet ze dat sinds een halfjaar als linksback. Ook vanaf 20 juli op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. "Het gaat steeds beter, maar linksbuiten heeft mijn voorkeur."

lees verder
Interview opperavonturier André Krul: "In de bestuurskamer lagen drie medewerkers te slapen, op de grond"

Europa, Azië, Oceanië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Doelman André Krul stond in vijf werelddelen onder de lat. Eén continent ontbreekt nog. De 36-jarige doelman had gehoopt nu al ergens in Afrika het doel te verdedigen. Bureaucratische en fysieke obstakels stonden het volledig afvinken van zijn wereldkaart in de weg. Deze zomer moet het gebeuren. Hij nam al poolshoogte. "Toen we de bestuurskamer binnenliepen, lagen daar drie clubmedewerkers te slapen. Op de grond."

lees verder
Het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit: boordevol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels

Ja. Hij is er weer! Het extra dikke Vakantie Doeboek van PANNA! Honderd pagina's boordevol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. En dat niet alleen! Treed ook in de voetsporen van een zaakwaarnemer en stippel zo de droomcarrière van Jantje uit, help mee om een door een sjeik gekochte club samen te stellen en lees vele vakantietips in de PANNA! Reisgids!

lees verder
Memphis over verschillen Barcelona en Madrid: "Simeone wil de oude Memphis zien"

Afgelopen winter ruilde Memphis Depay FC Barcelona in voor Atlético Madrid. Met die reis van zeshonderd kilometer kwam de aanvaller van Oranje in een andere wereld terecht. Van de rustige Xavi naar de energieke Diego Simeone en van tiki-taka naar vechtvoetbal. “Bij Atlético Madrid trainen we extreem hard en explosief. Dat was bij Barcelona niet altijd het geval.”

lees verder
ELF Voetbal 6/7 zomereditie: Op reis, over de pioniers van het Nederlandse voetbal

De zomervakantie staat voor de deur. De tijd dat strand, terras en koffer overheersen en voetbal een minder prominente rol in het leven speelt. De wereld ontdekken hoort daar ook bij. Voetballers gaan tijdens hun actieve carrière voortdurend op reis en zien enorm veel landen. Daarmee is het thema van ELF Voetbal 6/7 verklaard: Op Reis. Spelers delen hun tips over het land waar ze voetballen. Daarnaast komen diverse avontuurlijke landgenoten aan het woord. Denk aan trainers Thomas Rongen en Pieter de Jongh alias The Champ, aan André Krul, aan Ricky van Wolfswinkel, aan Steven van Dijk en anderen!

lees verder