ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-09-2021
Interview Thomas van Bommel: "Vooral in mijn karakter zie ik dingen van mijn vader terug"

Thomas van Bommel groeide op met twee WK-finalisten in de familie. De negentienjarige middenvelder, zoon van Mark van Bommel en kleinzoon van Bert van Marwijk, bouwt op het middenveld van MVV aan zijn eigen carrière. "Vooral in mijn karakter zie ik dingen van mijn vader terug."


lees verder
Deze buitenlandse topwedstrijden mag je echt niet missen op superzondag

In Nederland staat er zondag met PSV - Feyenoord een absolute topper op het programma, maar ook in de buitenlandse competities worden er heerlijke duels afgewerkt. We kunnen morgen daarom met recht een superzondag noemen, want de onderstaande wedstrijden mag je echt niet missen.

lees verder
ELF Voetbal 9 met Louis van Gaal, de broertjes Pavlidis, Devyne Rensch, Ji-Sung Park en Salomon Kalou

Oranje kende een topstart onder de teruggekeerde bondscoach Louis van Gaal. Zijn comeback wierp de nodige vragen op die we in ELF Voetbal nummer 9 proberen te beantwoorden. Daarnaast interviews met oud-PSV'er Ji-Sung Park, oud-Feyenoorder Salomon Kalou, de Griekse broers Pavlidis van AZ, Bayern München-trainer Julian Nagelsmann, Atlético Madrid-coach Diego Simeone, we speelden Wie is de Slimste met Bas Kuipers, lieten de hond van en met Bart van Rooij uit en nog veel meer!

lees verder
Interview NEC-rechtsback Bart van Rooij: "Het meest trots ben ik op foto met Giovanni van Bronckhorst"

Vorig seizoen miste Bart van Rooij van de 43 gespeelde officiële wedstrijden van NEC in totaal slechts elf minuten. Sinds de promotie naar de Eredivisie is de twintigjarige rechtsback van de Nijmegenaren opnieuw een zekerheid. "Dit seizoen is handhaven ons doel. Het heeft geen zin om ambitieuzere doelen uit te spreken."

lees verder
Interview oud-PSV'er Ji-Sung Park: "Guus Hiddink was een voetbalvader voor ons"

Paul Scholes noemde hem een nachtmerrie om tegen te trainen en Andrea Pirlo omschreef Ji-Sung Park als the first nuclear powered player. De nu veertigjarige Zuid-Koreaan was onvermoeibaar en joeg tegenstanders over het hele veld af. Dat hij zou uitgroeien tot basisspeler bij Manchester United hadden niet veel mensen verwacht toen Park in 2003 bij PSV kwam. "In het begin kwam het weleens voor dat Young-Pyo en ik naar links liepen terwijl andere jongens naar rechts bewogen op het trainingsveld."

lees verder
Mickey van der Hart over de IJsselderby: ‘In Deventer is het wat emotioneler’

Komend weekend staat voor het eerst sinds 2017 de IJsselderby weer op het programma in de Eredivisie. Go Ahead Eagles ontvangt PEC Zwolle in De Adelaarshorst. Mickey van der Hart verdedigde het doel van beide clubs. ‘’Ik ben Go Ahead heel dankbaar, maar PEC zit echt in mijn hart.’’ 

lees verder
PANNA! 59: Competitiespecial: alle clubs uit de Eredivisie, Eredivisie Vrouwen, de topcompetities en een superinterview

Wat kunnen we dit seizoen van PSV verwachten? Wie is de topaankoop van Ajax? Wie is het grootste talent van Feyenoord? PANNA! 59 geeft de antwoorden op alle vragen over de Eredivisie die jij kunt verzinnen. De nieuwe editie is een competitiespecial waar je de teamfoto's vindt van elke club, portretjes van de sterspeler, het talent en de topaankoop en veel feitjes en weetjes. Ook alle negen clubs in de Vrouwen Eredivisie stellen we voor. We vertellen wat je moet weten over de vijf grote topcompetities, je leest een interview met Brian Brobbey, we gingen op pad met scheidsrechter Danny Makkelie en alle bekende rubrieken komen terug!

lees verder
Jamie Jacobs: doelpuntenmachine in Leeuwarden

In de schaduw van Robert Mühren was Jamie Jacobs in de afgelopen twee seizoenen voor SC Cambuur al een absolute sleutelspeler. De middenvelder was een belangrijke schakel tussen verdediging en aanval, maar vooral bijzonder productief. Daar lijkt na de promotie naar de Eredivisie niks aan veranderd.

lees verder
142 jaar Koninklijke HFC. De bekendste oud-spelers op een rijtje

Op sportpark Spanjaardslaan in het zuiden van Haarlem speelt al sinds 1899 de Koninklijke HFC haar wedstrijden. De historie van HFC reikt nog langer, namelijk naar het jaar 1879. Eén van de oudste voetbalclubs van Nederland werd toen opgericht en vierde woensdag haar 142e verjaardag. Met een rijke historie, waarin onder andere driemaal het Nederlandse landskampioenschap werd behaald, speelt 'the Good Old' sinds 2016 haar wedstrijden in de Tweede Divisie. Deze bekende (oud-) voetballers  begonnen of beëindigden hun carrière bij de wit-blauwen.

lees verder