ELF Voetbal nieuwsbrief van 05-06-2020
Interview Tininho: "Kampioenschap van Feyenoord is mijn hoogtepunt"

Over zijn hoogtepunt hoeft hij nauwelijks na te denken: het kampioenschap van Feyenoord in 1999. Negen jaar was Tininho actief in de Eredivisie. De Braziliaan stond bekend als een hardwerkende offensieve linksback die later uitgroeide tot linkshalf. Nu is hij huisvader. "Over enkele jaren wil ik mijn dochter graag het land laten zien waar papa woonde en voetbalde."


Lees verder
Hoe een Duitse televisiezender de Eredivisie wil afmaken

Wat als.. is in het voetbal meestal een zinloze discussie achteraf, omdat sport van nature een uitkomst heeft. Daarom raken we ook danig in de war als die wetmatigheid doorbroken wordt. Nu de titelstrijd in de Eredivisie dit seizoen werd stilgelegd op het moment dat het verschil tussen Ajax en AZ amper kleiner kon, is het discussiëren tot we blauw zien. Nu doen zelfs de Duitsers een duit in het zakje!

Lees verder
Interview Tom van Weert: "Het leven in Aalborg is goed"

Bij de hervatting van de Deense competitie was Tom van Weert (29) nog geschorst, maar komend weekend mag hij eindelijk weer in wedstrijdverband voetballen. De aanvaller van Aalborg BK heeft met zijn ploeg nog veel om voor te spelen, want in de competitie mag de club zich opmaken voor de play-offs om het kampioenschap en daarnaast is bekerwinst nog een reële optie.

Lees verder
Clubmarktwaarde vs de stand in de competitie: de tops en flops in de Bundesliga

De Bundesliga is inmiddels alweer een aantal weken onderweg en het einde van het seizoen komt steeds dichterbij. ELF Voetbal maakt de balans op. Welke ploegen verrasten tot dusver en welke ploegen stelden teleur? 

Lees verder
De Deense competitie gaat weer verder: welke Nederlanders komen in actie?

Na een maandelange onderbreking ging de Superliga eindelijk weer verder. Denemarken is het tweede Europese land na Duitsland waar het voetbal weer verder gaat sinds de coronacrisis. Voor een aantal Nederlandse voetballers betekende het dat ze weer aan de bank mogen. Wie komen er de komende weken in actie?

Lees verder
Dit zijn de best betaalde voetballers ter wereld

Vrijdag kwam het blad Forbes met de jaarlijkse uitgave van de beste betaalde sporters ter wereld. In dit artikel kijken we naar de vijf best betaalde voetballers ter wereld. Voor het eerst in vier jaar staat Lionel Messi niet op de eerste plaats. Daarnaast zijn er twee nieuwelingen in de top vijf. B

Lees verder
Interview Eldridge Rojer: "Als ik drugs vermoed, moet ik ingrijpen"

Arjen Robben en hij stonden bekend als de grootste talenten van het noorden. Eldridge Rojer (36) debuteerde op zijn achttiende in de Eredivisie voor Vitesse. Een mooie toekomst lonkte. Totdat blessureleed hem trof. Drie keer scheurde de aanvaller zijn kruisband. Nu werkt hij op een middelbare school voor leerlingen die uit het reguliere onderwijs zijn gevallen. "Soms moet ik op de pieper drukken en is het visiteren."

Lees verder