ELF Voetbal nieuwsbrief van 03-06-2020
Interview Tom van Weert: "Het leven in Aalborg is goed"

Bij de hervatting van de Deense competitie was Tom van Weert (29) nog geschorst, maar komend weekend mag hij eindelijk weer in wedstrijdverband voetballen. De aanvaller van Aalborg BK heeft met zijn ploeg nog veel om voor te spelen, want in de competitie mag de club zich opmaken voor de play-offs om het kampioenschap en daarnaast is bekerwinst nog een reële optie.


Lees verder
Harroui wil stap naar top van de Eredivisie maken: deze Spartanen gingen hem voor

Abdou Harroui kende dit seizoen zijn grote doorbraak in de Eredivisie. De middenvelder was een absolute uitblinker bij Sparta en kreeg een vaste plaats in Jong Oranje. Tegenover RTV Rijnmond heeft het toptalent laten weten dat hij klaar is voor een toptransfer. Harroui wil komend seizoen voor Ajax, PSV of Feyenoord spelen. Ook een buitenlands avontuur sluit hij niet uit. Uiteindelijk wil Harroui het Nederlands elftal halen.

Lees verder
Interview Sergio en Cristiano, Braziliaanse tandem van NAC en Roda JC: "Had in Nederland moeten blijven"

Ze kwamen bijna tegelijk ter wereld: Sergio en Cristiano. De Braziliaanse tandem kwam in 1996 samen naar Nederland en bleef tien jaar onafscheidelijk. Eerst bij NAC Breda, later bij Roda JC. Op Malta werden ze in de herfst van hun loopbaan tijdelijk herenigd. "Cristiano belde me. 'Kom hierheen', zei hij."

Lees verder
De broodnodige eindsprint van oudgediende Werder Bremen in de Bundesliga

Werder Bremen hervatte de Bundesliga twee weken geleden met achttien punten als gedoodverfde degradant. De grootmacht heeft zich na de corona-onderbreking echter uitstekend teruggeknokt en inmiddels is er dan ook licht aan het einde van de tunnel in het Weser Stadion.

Lees verder
Interview Ferrie Bodde: "De kans was groot dat ik niet meer wakker werd"

Zijn twee zoons stonden aan het ziekenhuisbed om afscheid te nemen. "De verpleging had gebeld. De kans was groot dat ik niet meer wakker werd." Ferrie Bodde spotte met de medische wetenschap en zit weer boordevol ambitie. De voormalige middenvelder wil het liefst aan de slag als scout.

Lees verder
Dit zijn de mogelijke bestemmingen van FC Groningen-uitblinker Zeefuik

Deyovaisio Zeefuik gaat komende zomer zo goed als zeker vertrekken bij FC Groningen. De rechtervleugelverdediger wil graag een stap naar het buitenland maken en ligt nog tot medio 2021 vast in Hitachi Capital Mobility Stadion. Als de Groningers nog iets willen verdienen aan de smaakmaker dan is een vertrek onvermijdelijk.

Lees verder
Interview Eric Viscaal: "Ajax was die handelswijze beu, logisch"

Saoedi-Arabië, Mexico, Verenigde Arabische Emiraten en weer Saoedi-Arabië. Waar Eric Viscaal als voetballer zijn stiftjes, kapbewegingen en snoeiharde schoten op een halfjaar na uitsluitend in het shirt van Nederlandse en Belgische clubs toonde, daar predikt de 52-jarige Brabander zijn kennis na zijn afscheid juist ver van huis. "Het blijft jammer dat mijn transfers naar Newcastle United en Ajax door ongelukkige omstandigheden afketsten."

Lees verder