ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-03-2021
Interview Uros Spajic: "Tonny Vilhena adviseerde me de stap naar Feyenoord"

Op zoek naar een nieuwe centrale verdediger kwam Feyenoord afgelopen zomer uit bij Uros Spajic. De Servisch international zocht op zijn beurt naar een nieuw podium om zich te tonen na een slepende blessure. "Tonny Vilhena was duidelijk: 'Feyenoord? Doen!' Wel baal ik ervan dat ik een volle Kuip nog niet mocht ervaren."


Lees verder
De keer dat het Nederlands elftal Letland trof op het EK

Na de dramatische start aan de WK-kwalificatie wacht voor het Nederlands elftal een treffen met het laaggeklasseerde Letland. In 2004 speelde Oranje tegen het kleine voetballand op een EK. Welke spelers stonden er toen bij Nederland in het veld?

Lees verder
Interview Wessel Witbreuk, spits in Gibraltar: "Veld in voordeel van Oranje"

Alweer zeven maanden is Wessel Witbreuk actief in de competitie van Gibraltar. Het Britse overzeese gebied, dat dinsdag voor het eerst in de historie als tegenstander van het Nederlands elftal aantreedt. "Het veld in het Victoria Stadium is duidelijk in het voordeel van Oranje."

Lees verder
Deze elf Nederlanders komt Nigel Robertha tegen in de MLS

Naar verwachting tekent Nigel Robertha een dezer dagen een contract bij D.C.United. Via Instagram nam de ex-Cambuur spits al afscheid van Levski Sofia. Het nieuwe MLS seizoen gaat over drie weken van start. Robertha is zeker niet de enige Nederlander die dit seizoen te bewonderen is in Amerika. Welke landgenoten komt Robertha dit seizoen tegen in de Major League Soccer?

Lees verder
ELF Voetbal nummer 3 vol dankbare verhalen: Koopmeiners, Kramer, Rashford, Veltman en meer

Voetballers niet maatschappelijk betrokken? Wie hieraan nog twijfelt bij de huidige generatie profvoetballers, ziet die scepsis bij het lezen van de nieuwe uitgave van ELF Voetbal geleidelijk maar gestaag verdampen. Teun Koopmeiners staat te trappelen om zijn podium in te zetten voor de samenleving. Michiel Kramer zet zich in zijn vrije tijd in voor de gehandicaptensport en Marcus Rashford kreeg de Britse regering op de knieën om arme kinderen te helpen.

Lees verder
Waarom het verlies in Turkije een slechte voorbode is voor Oranje

Woensdag begon voor het Nederlands Elftal de kwalificatiecyclus voor het veelbesproken WK in Qatar. De ploeg van Frank de Boer moest zijn meerdere erkennen in Turkije. Sinds 2013 lukte het Oranje niet om op Turks grondgebied de nationale ploeg te verslaan. De openingswedstrijd van de kwalificatiereeks voor het WK 2022 ging verloren. Wat betekent puntenverlies in de openingswedstrijd voor de rest van de cyclus als we kijken naar het verleden?

Lees verder
Deze Eredivisie-spelers zijn te zien op het EK Onder 21

Deze interlandperiode staat in het teken van de groepsfase van het EK Onder 21. Het eerste deel van het Europese toernooi wordt nu gespeeld, de finalewedstrijden vinden plaats in mei en juni. Jong Oranje won gisteren de eerste wedstrijd van Roemenië. Naast de Nederlandse jongens zijn er nog enkele Eredivisie-gezichten op het toernooi actief!

Lees verder
Dit zijn de grootste concurrenten van Oranje onder 21 op het EK

Woensdagavond speelde Jong Oranje het eerste duel in de poulefase van het Europees Kampioenschap onder 21. Tegen de leeftijdsgenoten van Roemenië werd het 1-1. Een slechte start. Jong Oranje ging met titelaspiraties naar het EK toe en lijkt zich nu te moeten herpakken om die droom in leven te houden. Maar wie zijn nu eigenlijk de grootste concurrenten voor Jong Oranje, wil het echt mee gaan doen om de titel?

Lees verder
De voorbeelden van Teun Koopmeiners

Zonder idolen geen jongensdromen. Teun Koopmeiners (23) haalt zijn motivatie uit een breed scala personen. Aan de hand van zijn voor ELF Voetbal samengestelde lijst met voorbeelden gunt de AZ Alkmaar-middenvelder een uitgebreid kijkje in zijn hoofd. Over sportbeleving, lessen van andere topsporters en zijn voorbeeldfunctie als voetballer.

Lees verder