ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-12-2020
Interview Vicente Besuijen: "Ik ben dankbaar voor de kansen die ik krijg"

Op zaterdagavond stond een belangrijke wedstrijd in de kelder van de Eredivisie op het programma: FC Emmen tegen ADO Den Haag. Met als inzet de rode lantaarn. Het ervaren FC Emmen tegen de jonkies van ADO Den Haag, dat het moet hebben van de ervaring van de K3: Koopmans, Kramer en Kishna.


Lees verder
Hoe vergaat het de huurlingen van Ajax?

Afgelopen zomer stuurde Ajax vijf spelers op huurbasis naar verschillende clubs. In Engeland, Italië en uiteraard ook Nederland vinden we dit seizoen de huurlingen van Ajax terug. Hoe is het nu met de spelers die Ajax deze zomer tijdelijk liet vertrekken.

Lees verder
Speciaal decembernummer ELF Voetbal met Ryan Gravenberch, Joao Teixeira, Wereldkampioen Ajax en Alphonso Davies

Het speciale decembernummer van ELF Voetbal is uit. De laatste editie van dit kalenderjaar is weer een bijzondere editie. Interviews met talenten Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee en Loïs Openda, met Feyenoord-aanwinst Joao Teixeira, enkele hoofdrolspelers van toen blikken terug op de gewonnen Wereldbeker van Ajax in 1995 en nog veel meer.

Lees verder
Waar zijn ze nu? Het FC Utrecht dat voor het laatst in Eindhoven won

Zondagmiddag troffen PSV en FC Utrecht elkaar in Eindhoven. Het is een belangrijk duel voor PSV, dat de achtervolging op Ajax in gaat zetten. De tegenstanders uit Utrecht zitten in een behoorlijke vormdip, maar daar wil de ploeg van René Hake zo snel mogelijk uitkomen.

Lees verder
Interview Lieke Martens: "Corona laat je inzien waar het leven om draait"

Alsof ze de geest uit de fles toverde en drie wensen mocht doen. Een hond, kampioen van Spanje en de belangrijkste: naar huis. Vier maanden lang. Een luxe die ze nauwelijks kende. Corona bracht naast de bekende uitdagingen ook een aantal voordelen voor Lieke Martens.

Lees verder
Interview Jesse Bosch: over de kracht van FC Twente, De Lutte en verre reizen

Jesse Bosch (20) is een nog relatief onbekende naam in het verrassende FC Twente. De middenvelder uit eigen gelederen beleeft dit seizoen zijn doorbraak. Hoog tijd om eens kennis te maken. Over zijn ideale positie, trainingskampen in De Lutte en liefde voor alles wat met Spanje heeft te maken.

Lees verder
Interview George Cox: "Bij veel Engelse spelers heerst een arrogante mindset"

George Cox is dit seizoen een van de positieve verrassingen in de ploeg van Fortuna Sittard. De linksback is tevens bijna dagelijks te vinden op de Brunssumerheide. In het natuurgebied op een steenworp afstand van de Duitse grens laat hij zijn twee honden uit. "Als ze niet luistert naar haar naam, roepen we 'tree'. Dat werkt."

Lees verder
Interview Loïs Openda: "Ik zou nooit twintig meter kunnen sprinten"

Aan de start van het parcours vertellen doktoren hem dat hij nooit op hoog niveau kan sporten. Onderweg overwint hij obstakels, maar de finish haalt Vitessenaar Loïs Openda nooit zonder zijn familie. "Mijn moeder had het moeilijk in haar eentje."  

Lees verder
Interview Joshua Zirkzee: "De stap van Feyenoord naar Bayern was de beste keuze die ik ooit maakte"

Er werd het afgelopen jaar vooral óver hem gepraat, nauwelijks mét hem. Joshua Zirkzee (19) zag zijn naam in media wereldwijd opduiken. Intussen schermde Bayern München de spits die opgroeide in Spijkenisse vakkundig af voor nieuwsgierige journalisten. Wat vindt Zirkzee zelf van alle meningen die rondgingen? Wij legden het toptalent vijf uitspraken voor en vroegen hem te raden uit wiens mond ze afkomstig zijn.

Lees verder