ELF Voetbal nieuwsbrief van 24-03-2023
Interview Wiljan Vloet: "Ik werk altijd met een stip aan de horizon"

Twintig jaar was Wiljan Vloet een vast gezicht in het profvoetbal. Hij werkte bij zeven betaald voetbalclubs als trainer, algemeen en/of technisch directeur of hoofd jeugdopleiding. Uitdagingen bij clubs als Ajax en Chelsea ketsten na een goed gesprek af. De zestigjarige Brabander zegde de voetbalwereld in 2018 vaarwel en tracht als operationeel directeur nu de Westerschelde Ferry nadrukkelijker in de markt te zetten. "In beide werelden draait het om de fanbeleving."


lees verder
Dit elftal aan spelers mist Oranje tegen Frankrijk en Gibraltar

Nederland treedt vrijdag met een flink uitgedunde selectie aan tegen Frankrijk in een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024. Sterker nog, er is een heel degelijk elftal te maken van spelers die er niet bij zijn tegen Frankrijk (en Gibraltar). Door blessures en virussen kon er een opstelling worden gemaakt, dat niet onderdoet voor de opstelling die bondscoach Ronald Koeman gaat maken voor de wedstrijd tegen Frankrijk.

lees verder
Bondscoach Koeman moet op deze posities knopen doorhakken tegen Frankrijk

Virgil van Dijk en Memphis Depay zullen spelers zijn die normaliter als eerste op het wedstrijdformulier worden gezet bij het Nederlands elftal. Ook bondscoach Ronald Koeman lijkt daar vooralsnog niet van af te wijken. Voor Frenkie de Jong geldt dat ook, maar de middenvelder van FC Barcelona moest met klachten afhaken voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. ELF bekijkt de selectie van Koeman en bepaalt de posities waar nog knopen door moeten worden gehakt.

lees verder
Op deze zender kijk je naar Frankrijk - Nederland in de EK-kwalificatie

Nederland trapt de EK-kwalificatie af in en tegen Frankrijk. Ronald Koeman, de teruggekeerde bondscoach, moet flink gaan puzzelen voor zijn eerste wedstrijd sinds zijn rentree. Er zijn namelijk vijf spelers afgehaakt wegens een virusinfectie. Hoe gaat Koeman die puzzel uiteindelijk neerleggen tijdens de verliezend finalist van het WK 2022? Check hier op welke zender je vrijdag kijkt naar Frankrijk - Nederland in de EK-kwalificatie.

lees verder
Interview cultspits Antti Sumiala: "Ik vierde mijn doelpunten altijd met de fans"

Antti Sumiala was een karakter- en cultspeler ineen. Sleurend en strijdend kroonde de Fin met de lange manen zich tot clubtopscorer bij Emmen, NEC en FC Twente. Ook in acht andere landen toonde hij zich een trefzekere aanvaller. In zijn vrije tijd was en is hij gitarist van de mentalband Territory. Daarnaast is Sumiala druk met het opzetten van een eigen voetbalacademie. "Ik kan elke speler individueel beter maken."

lees verder
Deze Eredivisiespelers kunnen komende week hun interlanddebuut maken

Voor het eerst sinds het WK is het weer tijd voor interlandvoetbal. De bekende gezichten keren terug, maar ook een aantal nieuwe talenten krijgt voor het eerst de kans om de kleuren van hun land te verdedigen. Deze vijf Eredivisiespelers zouden zich volgende week zomaar eens international kunnen noemen.

lees verder
Georginio Wijnaldum over terugkeer bij Oranje: "De honger is erg groot"

Voor het eerst dit jaar is het Nederlands elftal samengekomen om zich voor te bereiden op de EK kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Voorafgaand aan die wedstrijd sprak Georginio Wijnaldum hoopvol over de komende periode en blikt hij terug op een tijd waarin hij minder in beeld was. "Ik heb gesprekken gevoerd met Van Gaal. Maar of het is uitgesproken? Ik denk het niet."

lees verder
De meest stijlvolle voetballers van dit moment

Voetballers en kledingstijl gaan hand in hand. Meestal trekken voetballers alles uit de kast om er goed uit te zien. Wie zijn de meest stijlvolle voetballers van dit moment?

lees verder
Memphis vindt zijn draai bij Atlético Madrid: "Dat was bij Barcelona niet het geval"

Afgelopen winter maakte Memphis Depay de overstap van FC Barcelona naar Atlético Madrid. De aanvaller van het Nederlands elftal had even tijd nodig om zich aan te passen, maar heeft inmiddels zijn draai gevonden in de hoofdstad van Spanje. "Teleurstelling? Dat is er altijd een beetje na een transfer. Maar voetbal bestaat uit keuzes maken."

lees verder