ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-10-2021
Interview Yorbe Vertessen: "Op de training tik ik de 35 kilometer per uur wel aan"

Yorbe Vertessen is twintig jaar en staat al heel zijn jeugd te boek als groot talent bij PSV. Eindelijk komt dat eruit. In een uitgebreid interview met de Belg vroegen we hem naar het prille begin. 


lees verder
Eerste NFT-trofee voor mooiste goal van EUR2020 uitgereikt aan Patrik Schick

Op 15 oktober werd voor het eerst in de geschiedenis van het voetbal de NFT-trofee voor het beste doelpunt van EURO2020 uitgereikt. De prijs, geïnitieerd door PAO Gazprom, de officiële partner van het EK, werd uitgereikt aan de spits van het Tsjechische nationale team Patrick Schick. De Russische kalligrafiekunstenaar Pokras Lampas werd uitgenodigd om de prijs te ontwerpen.

lees verder
ELF Voetbal 10 met Marcus Pedersen, Yorbe Vertessen, Siem de Jong, Robert Lewandowski en meer

Met het veertigjarige jubileum in zicht is er weer een nieuwe ELF Voetbal verschenen. Nummer tien staat weer boordevol interessante interviews, leuke achtergrondverhalen, bekende rubrieken en interessante reportages. Maak kennis met Feyenoord-aanwinst Marcus Pedersen, met PSV-talent Yorbe Vertessen, youngstar Fodé Fofana, met oud-Ajax-talent Julian Rijkhoff die nu voor Borussia Dortmund vlamt en lees het bijzondere en emotionele verhaal van RKC Waalwijk-doelman Etiënne Vaessen.

lees verder
Interview Marcus Pedersen, Feyenoord-back: "Mijn vader wilde graag dat ik hem als skiër zou opvolgen"

Vader Rudolf stimuleerde hem om professioneel skiër te worden. Marcus Holmgren Pedersen (21) droomde als kind juist van een carrière als profvoetballer. Een droom die hij heeft waargemaakt. In het shirt van Feyenoord stoomt de Noorse international graag over de rechterflank mee naar voren. "Toen mijn moeder zag hoe goed alles hier geregeld is, kon ze weer rustig slapen."

lees verder
Interview Julian Rijkhoff: "Tot interesse van Dortmund had ik ambitie om in eerste van Ajax te komen"

Dinsdag speelde Ajax in de Champions League thuis tegen Borussia Dortmund. Eerder op de dag stond dezelfde confrontatie op het programma in de UEFA Youth League. Met Julian Rijkhoff in het shirt van de Duitse topclub. Waar de zestienjarige aanvaller jarenlang droomde van een toekomst in de Johan Cruijff ArenA, staat hij nu te trappelen om te vlammen voor Die Gelbe Wand. "Het zou heel tof zijn om samen te spelen met Erling Haaland en Donyell Malen."

lees verder
Nederlandse clubs in actie: de mooiste Europese duels van deze week

Na een drukke en boeiende speelronde maakt de Eredivisie midweeks weer even plaats voor Europees voetbal. De groepsfase van de Champions League begint deze week aan de derde speelronde. De volgende duels garanderen je twee avonden vol voetbalspektakel. 

lees verder
Interview Elton Kabangu: “Met de fysio's van Willem II heb ik een band voor het leven”

Elton Kabangu (23) komt van ver. Van heel ver. De buitenspeler van Willem II lag vorig jaar op de intensive care met corona en moest weer vanaf nul opbouwen. Hij is de Tilburgse club voor eeuwig dankbaar. Van Martin van Geel tot de terreinknecht; allemaal stonden ze voor hem klaar toen het slecht ging.

lees verder
20 miljoen euro aan jeugdaanwinsten bij Ajax: Hoe pakte dat uit?

Vanaf de zomer van 2017 gaf Ajax ongeveer 20 miljoen euro uit aan spelers die gehaald werden voor de beloftenteams. In de afgelopen jaren vlogen de miljoenen over de toonbank voor spelers tussen de vijftien en achttien jaar oud. Waren deze toptalenten het geld waard? ELF Voetbal zette de spelers die meer dan €200.000 kostten voor je op een rij.

lees verder
Interview Robert Lewandowski: "Arjen Robben is een legende"

41 doelpunten. Het productieve seizoen 2020/21 van Robert Lewandowski in de Bundesliga leverde in meerdere opzichten een record op. Zo mocht de Poolse doelpuntenmachine op 33-jarige leeftijd de ESM Gouden Schoen in ontvangst nemen. De goalgetter vindt absoluut niet dat hij hiermee zijn plafond heeft bereikt. "Leeftijd is maar een getal. Ik zal nooit zeggen dat ik goed genoeg ben."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Liverpool FC - Arsenal FC20-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - Everton FC20-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Newcastle United - Brentford FC20-11-2021
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Tottenham Hotspur - Leeds United20-11-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
 
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart20-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Bekijk alle voetbalreizen