ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-09-2022
Interview Youri Loen: "Genieten werd mijn nieuwe motto"

Youri Loen (31) keerde deze zomer na een ‘lange vakantie’ terug in zijn geboorteplaats Nijmegen. ELF Voetbal besloot de middenvelder op te zoeken in één van zijn favoriete lunchrooms. De voetballer is na een kort avontuur in Malta clubloos en promoot zichzelf via LinkedIn. Onder het genot van een vers gemaakte limonade vertelt hij over een club zonder regels en trainingen zonder gedachten.


lees verder
Wie zijn de favorieten voor het WK 2022?

Het grootste voetbalevenement ter wereld staat weer voor de deur. Nog iets meer dan vijftig dagen voordat de bal gaat rollen tijden het WK 2022 in Qatar. Wie heeft de grootste kans om te winnen? Wij zetten de favorieten op een rijtje. 

lees verder
Dit is het beste Nederlands elftal volgens FIFA 23

FIFA 23 is uit! Op de geliefde gamemode Ultimate Team is het ook deze editie weer mogelijk om je favoriete spelers in één elftal te zetten. Het leukste is natuurlijk om elf Nederlanders in je basiself te gooien. Dus dat hebben we voor je gedaan: dit is het best mogelijke elftal vol Nederlands op FIFA 23. 

lees verder
Zijn deze Oranje-spelers al zeker van een basisplek op het WK?

Het WK is in aantocht en bondscoach Louis van Gaal is druk bezig met het leggen van dé puzzel. Welke elf namen zet hij op papier? Waar het op een paar posities nog puur gokken is wie Van Gaal zal kiezen, daar is het op sommige plekken al redelijk duidelijk. De rechterwingbackpositie, bijvoorbeeld: er is de afgelopen periode geen rechtsback geweest die het Denzel Dumfries lastig heeft gemaakt.

lees verder
Xavi Simons: “Natuurlijk hoop ik stiekem op het WK”

Terwijl de roep om een kans voor Xavi Simons bij Oranje aanzwelt, meldt de middenvelder van PSV zich een trapje lager op de KNVB-ladder: bij Jong Oranje dus. Bepakt met goede moed, vertrouwen en een gezonde dosis stiekeme hoop op méér. “Ik ga niet jokken: het is een droom om op het WK te spelen.”

lees verder
Dit is Zeno Debast, 'de nieuwe Vincent Kompany'

Achttien jaar is-ie, Zeno Debast. De verdediger van Anderlecht hoopt deze interlandperiode zijn debuut te maken voor het Belgisch elftal. Misschien heeft hij zijn debuut zelfs al gemaakt, tegen de tijd dat je dit leest. De jonge Debast wordt nu al met Vincent Kompany vergeleken. Lees hier alles wat je moet weten over Debast.

lees verder
Interview Dilivio Hoffman: "Na Kosovo is Hoogstraten mooie uitdaging"

Op 4 mei werd Dilivio Hoffman met FK Ballkani kampioen van Kosovo. De nu 25-jarige vleugelaanvaller twijfelde of hij dit seizoen zou blijven, maar liet zich overtuigen door zijn trainer en maakte de Europese trips naar Litouwen en San Marino mee. In de slotweek van de transferwindow trok de geboren Rotterdammer de deur toch dicht en tekende hij een contract bij VV Hoogstraten in België. "Al bezit ik nog steeds de ambitie om weer een stap te maken."

lees verder
Europese landen opgelet: Georgië komt eraan

Een groot voetballand is Georgië nooit geweest. Sterker nog, de Georgiërs zijn nog altijd op jacht naar hun eerste eindtoernooi. Toch zou dat toernooi er in de komende jaren zomaar eens aan kunnen komen. Er is namelijk een veelbelovende generatie in aankomst. Deze talenten begonnen in Europa tevens bijzonder goed aan het seizoen.

lees verder
Interview Sepp van den Berg: "Bundesliga had mijn voorkeur en Schalke is in alles een volksclub"

België vrijdag om 18.30 uur in Leuven. En Roemenië dinsdag om 17.00 uur in Cluj. De twee tegenstanders waartegen Jong Oranje komende week oefent in aanloop naar het EK van komende zomer. Sepp van den Berg is voor de eerste keer als speler van Schalke 04 van de partij. "Met de nationale jeugdteams kennen we dit seizoen weinig groepsmomenten. Elke gelegenheid, die vanwege de internationale kalender mogelijk is, moeten we zo optimaal mogelijk aanpakken."

lees verder