ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-01-2021
Interview Zeus de la Paz: "Wilde graag terugkeren naar Verenigde Staten"

In de zomer van 2017 rook Zeus de la Paz aan een Amerikaans avontuur. De periode bij Cincinnati Dutch Lions beviel de nu 25-jarige doelman uit Nijmegen zo goed dat een terugkeer naar het immense land in zijn achterhoofd bleef. Op 1 maart start de international van Curaçao, opgeleid bij PSV, aan een nieuwe uitdaging in de Verenigde Staten. “De club wil dat we keihard werken en voor hen door het vuur gaan. Dat past bij mij.”


Lees verder
Robert Lewandowski en Bruno Fernandes ESM Spelers van de Maand december

Niet een, maar twee winnaars. De verkiezing van ESM Speler van de Maand heeft voor de eerste keer sinds twee jaar twee winnaars opgeleverd. Robert Lewandowski van FC Bayern München en Bruno Fernandes van Manchester United ontvingen allebei tien stemmen.

Lees verder
Engelse blik op Haller: ‘Kan voor alle partijen goed uitpakken’

Donderslag op de donderdag, maar Sébastien Haller is sinds vandaag speler van Ajax. Het meest opmerkelijke aan de deal is dat de Amsterdammers een transfersom betalen die ongeveer de helft is van wat zijn huidige werkgever West Ham United achttien maanden geleden voor de Franse spits betaalde aan Eintracht Frankfurt. Het regent desondanks geen klachten over wanbeleid en verdampte kapitalen.

Lees verder
Wie is Feyenoord-aanwinst Lucas Pratto?

Met de komst van de bonkige, Argentijnse spits hoopt Feyenoord-coach Dick Advocaat het ontbrekende puzzelstukje binnen te hebben. In toppermaand januari is een scorende spits geen overbodige luxe. De Stadionclub huurt de 32-jarige aanvaller voor een halfjaar van de Argentijnse topclub River Plate in de hoop dat hij de ploeg van doelpunten kan voorzien. Maar wie is deze Zuid-Amerikaan?

Lees verder
Sébastien Haller op weg naar Ajax: “Mijn broer en zus hielden me op het rechte pad”

Ajax heeft de komst van Sébastien Haller afgerond, voor een recordsom van 25 miljoen euro. In april 2015 spraken wij de Franse spits, toen de rijzende ster van FC Utrecht. Over ADHD, strijden tegen verwachtingen en de bijzondere vriendschap die hij opbouwde met team- en landgenoot Edouard Duplan. “Ik sloopte alles in huis.”

Lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? {4}

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het vierde deel van een vijfdelige serie.

Lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? {5}

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het laatste deel van een vijfdelige serie.

Lees verder
Danilo, Promes en meer: de tops en flops van de eerste seizoenshelft (1)

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend slot van het jaar 2020.

Lees verder
Koopmeiners, Diemers en meer: de tops en flops van de eerste seizoenshelft (2)

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend slot van het jaar 2020.

Lees verder