NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Inval wegens sociale fraude bij transportbedrijf Van Steenbergen
 
De Belgische federale politie heeft dinsdag een grootscheepse inval uitgevoerd bij transportbedrijf Van Steenbergen in de grensgemeente Arendonk. Die actie kaderde in een onderzoek naar sociale fraude en mensenhandel.
 
 
 
#
 
Reeferlading vaak de dupe van menselijke fouten
 
Steeds slimmere reeferapparatuur wordt ingezet om een steeds breder assortiment aan fruit, groenten en andere lading te vervoeren. En de mens wil graag nóg meer hulp van de machines, maar is ondertussen zelf de zwakste schakel in de koelketen, zo signaleert de internationale transportverzekeraar TT Club.
 
 
 
#
 
E-commerce wordt steeds meer A(ir)-commerce
 
De rol van e-commerce in de luchtvracht is door de coronacrisis in een stroomversnelling gekomen. ‘Wat normaliter tien jaar zou hebben geduurd is nu in amper negentig dagen bereikt’, stelt analist Ludwig Hausmann van adviesbureau McKinsey & Co op een recent webinar van de IATA waarin het stijgend ladingaanbod uit de e-commerce als bron van...
 
 
#
 
Volkswagen: ‘Wij gaan meer auto’s op de trein zetten’
 
Volkswagen wil CO2-neutraal zijn in 2050. Dat betekent voor de omvangrijke logistiek van de Duitse autofabrikant onder meer een hele hoop meer spoor en een forsere afbouw van het wegvervoer bij de distributie van auto’s en onderdelen. Of dat gaat lukken, hangt onder meer af van de vraag of het railgoederenvervoer aan het wensenlijstje van...
 
 
 
#
 
‘Cabotage-acties in Nederland niet nodig’
 
In Duitsland rijst het aantal cabotageovertredingen de pan uit. Bij een kwart tot een derde van de cabotageritten worden de regels niet nageleefd, zo constateert de Duitse inspectie. Terwijl in Duitsland de controles verder worden geïntensiveerd, ziet de Nederlandse ILT geen aanleiding om gericht te gaan controleren op deze overtredingen.
 
 
 
#
 
Commentaar: Cabotage-ongelijkheid
 
Er gaat bijna geen week voorbij of de redactie van deze krant ontvangt vanuit het Duitse Bundesamt für Güterverkehr (BAG) verontrustende berichten over illegale cabotage. De Duitsers voeren grootscheepse controleacties uit rond havens en grote logistieke centra en stuiten daarbij steevast op een groot aantal overtredingen. Bij ongeveer een derde van alle cabotageritten in Duitsland...
 
 
#
 
Alsnog compensatie vaste lasten voor transportsector
 
Ook de transportsector komt in het vierde kwartaal in aanmerking voor een Tegemoetkoming van de Vaste Lasten (TVL). Tot nu toe werden alleen bedrijven met bepaalde sectorcodes gecompenseerd, waardoor onder meer vervoerders die leveren aan getroffen sectoren geen aanspraak hebben kunnen maken.
 
 
 
#
 
E-commerce belangrijke groeifactor voor luchtvracht trucking
 
E-commerce is een belangrijke aanjager van de groei in de luchtvracht. ‘Lucht gaat het winnen van de treinen’, vertelt Shaid Muradin, directeur bij InterExped Air Cargo Logistics. ‘Vroeger moest je bij AliExpress soms wel meer dan 4 weken wachten tot je bestelling binnenkwam, tegenwoordig heb je je bestelling al binnen een paar dagen. Die volumes...
 
 
 
#
 
Maersk-schip vaart Griekse mijnenveger doormidden
 
Bij het verlaten van de haven van Piraeus heeft de ‘Maersk Launceston’ (4035 teu) de Griekese mijnenveger ‘Kallisto’ finaal doormidden gevaren.
 
 
#
 
Europees Hof: Duits tolgeld zware vrachtwagens onjuist berekend
 
Duitsland rekent ten onrechte de kosten van de verkeerspolitie door in de tolheffing voor zware vrachtwagens voor het gebruik van de Duitse federale autosnelwegen. Deze kosten vallen niet onder de infrastructuurkosten op basis waarvan de toltarieven volgens de EU-regels moeten worden berekend, oordeelt het Europees Hof van Justitie.
 
 
 
#
 
Column – Truckneusverlenging
 
De vrachtwagens zoals je die in Hollywoodfilms over de highways ziet denderen, van die bakbeesten met enorme ‘neuzen’, die zijn op onze Europese snelwegen, behoudens een enkele verdwaalde ‘kersttruck’ van een zeker frisdrankmerk, een onbekend fenomeen.
 
 
 
#
 
Talkshow ‘Haven, industrie en transitie’ tijdens Havenweek North Sea Port
 
Live registratie van de talkshow Haven, industrie en transitie’ tijdens Havenweek North Sea Port.
 
 
#
 
Talkshow ‘Haven, logistiek en achterland’ tijdens de Havenweek North Sea Port
 
Bekijk de live registratie van de talkshow ‘Haven, logistiek en achterland’ tijdens de Havenweek North Sea Port.
 
 
 
#
 
Zelfontbranding waarschijnlijk oorzaak brand ‘Maersk Honam’
 
Zelfontbranding van een grote partij gevaarlijke lading is de meest waarschijnlijke oorzaak van de enorme brand op de ‘Maersk Honam’ ruim twee jaar geleden op de Arabische Zee.
 
 
 
#
 
Veel gemor over plan IMO voor CO2-reductie bestaande schepen
 
Scheepvaartorganisaties reageren zeer gemengd op een nieuw plan van de IMO om de doelstelling van 40% minder maritieme CO2-uitstoot binnen tien jaar te halen. Lobbyclubs zijn (voorzichtig) positief, de milieubeweging oordeelt vernietigend.
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam