AEX: 572,88- Dow Jones: 25.222 - EURUSD: 1,164 - Bitcoin: 6.512 - Goud: 1,219.9 Thursday, 2 August 2018

   
Huidige lage goudprijs biedt kansen
De opmerkelijk lage prijs voor goud is enorm interessant voor iedereen die overweegt om een deel van het spaargeld om te zetten in goud.
Voor aandelen beleggers zijn goudaandelen ook heel interessant geprijsd.

Marktbeeld (Tom Lassing)

2/8 07:00
  • Een mooie uitspraak om over na te denken: "De ergernis van de slechte kwaliteit duurt voort als de vreugde over de lage prijs al lang verdwenen is”.
  • Trump heeft via een tweet Jeff Sessions opgedragen de onderzoeken naar de inmenging van Rusland te staken. Vreemde zaak, omdat Jeff Sessions zich er van verschoond heeft. Daarnaast zegt een woordvoerder van het Witte Huis dat het de 'mening' van Trump is en geen bevel of opdracht. Heeft Trump twee persoonlijkheden? Is hij een twitter persoonlijkheid die alles mag zeggen en daarnaast "toevallig" ook president?
  • De EU heeft president Trump de belofte gedaan dat het flink meer soja zal importeren. Een prachtige belofte die ook makkelijk te doen was, want het was al langer duidelijk dat de vraag er naar groeiende is. In juli was de import 283% groter dan een jaar eerder.
  • ING heeft de leningen die waren aangegaan voor de ontwikkeling van een kolencentrale in de Dominicaanse Republiek verkocht. Normaal krijgt zoiets geen aandacht, maar nu hebben ze er maar een 'groen' persbericht van gemaakt.
  • Tesla aandelen zijn nabeurs 11% hoger nadat Musk de belofte heeft gedaan dat de volgende kwartalen winstgevend zullen zijn. Naar mijn idee loze beloftes, maar beleggers laten zich graag beetnemen. Feit is wel dat het bedrijf 4 miljard omzet gemaakt heeft in een kwartaal. Je kan en mag flinke kritiek hebben op Musk, maar doe het hem maar eens na.
  • Minister Pompeo gaat in Zuid Oost Azië proberen de banden met de landen rondom China weer aan te halen. Trump heeft de relatie met die landen enorm op het spel gezet, terwijl ze in feite logische partners zijn gezien de lokale dominantie van een militair uitbreidend China.
  • Hecla Mining heeft het opschonen van een gesloten mijn gestaakt nu de overheid van Montana de CEO heeft aangeklaagd vanwege zijn rol in een vorige functie. Hecla weigert nu verder werk te verrichten nu haar CEO onder vuur ligt en het bedrijf gestaft wordt voor de fouten van andere bedrijven waar de CEO ooit als manager in dienst was.
 

 

Banken en regeltjes (Tom Lassing)

2/8 07:22

Als u tegenwoordig een bankrekening wilt openen of sluiten, dan staat u wat te wachten. Zeker als dan die bank in het buitenland gevestigd is.
Formulieren, genotariseerde verklaringen, genotariseerde kopieën, updates van dat alles... Het is een heel karwei en soms heb je het idee dat ze het verzinnen om je enorm dwars te zitten.
Zo moest een (mede)eigenaar van een Bulgaars bedrijf laatst speciaal naar Bulgarije toe om een handtekening te komen zetten. Een rekeninghouder van HSBC die al tien jaar in Hong Kong ene rekening had werd gevraagd om even in Hong Kong een handtekening te komen zetten...
Letterlijk alleen maar een handtekening komen zetten om te bewijzen dat jij echt bent, want het door de overheid verstrekte paspoort wordt... Lees verder
 

Serieus extreem rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik zien hoe je met 200 euro in de maand toch miljonair kan worden! Klik hier
 
 
 

Investeren in zonne-energie (Tom Lassing)

2/8 07:43

Deze zomer is fantastisch voor zonnepanelen gebleken. Met een record aantal zon uren is de opbrengst per set panelen in juli tientallen euro's hoger dan vooraf zal zijn berekend.
Helaas is het zo dat de teruglever regeling in Nederland na 2020 nog onzeker is. Dat feit kan ik helaas niet veranderen. Wel weet ik dat consumenten daarom nu steeds terughoudender worden maar dat installateurs wel werk willen blijven houden. Ik zie nu dus prijzen voorbij komen waar ik in 2012, toen ik voor het eerst in de markt was voor zonnepanelen, van gedroomd zou hebben.
In die zin is een overweging te maken.
U kan extra veel panelen leggen en... Lees verder
 

Beleggen met opties

Stop met het 'kaal' kopen van opties! Dat is de verliezende strategie. Meer weten? Kijk hier.
 
 
 

Analyses (Tom Lassing)

(Meer analyses op beursbox) Lees de disclaimer hier.

2/8 08:11

AEX Met moeite weet de AEX in positief terrein, dus boven de vorige top van 572 te blijven.

DAX  De DAX kan maar niet overtuigen. Wel werd enkele dagen, maar niet echt overtuigend, de gap van juni gesloten, maar daar zijn we ondertussen ook weer onder gesloten.

Aalberts  Long gaan in een dalende trend, ik had al aangegeven, die kans is mij simpelweg te klein. Ook nu bleek dat. Het aandeel Aalberts is alsnog verder gedaald. Er is een bodem gevonden op een vorige bodem, namelijk die van eind februari 2018.

Aegon  Na de vorige analyse op Aegon was er een klein herstel en daarna weer een terugval. Pas daarna was er een stevige winst, die nu toch alweer buiten adem lijkt te raken.

Arcelor Mittal Heeft u opwaarts een positie ingenomen, neem dan nu de winst.

Naar de analyses.
Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

  Succesverhalen, leer er van
Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden! Schrijf gratis in.
 
 
 

Het belang van goud in een oorlog (Lodewijk Hof)

2/8 08:40

De Diefenbunker. Hoogstwaarschijnlijk heeft u er niet van gehoord. De Diefenbunker was de noodbunker van de Canadese overheid. Voor als er een atoombom zou vallen. Daar bracht men de regeringsleiders onder en wat andere bips. Wat ze er ook bij deden was 600 ton aan goud. Daarvoor moest een aparte vrachtlift gebouwd worden.
De opslag is, strikt formeel, geen onderdeel van de bunker. De opslag viel onder de Bank of Canada en niet onder het Canadese Ministerie van defensie. Nou stel ik u een hele simpele vraag: waarom zou je in een atoomoorlog goud bewaren?
Nou is de Diefenbunker geen onlogische gedachten. Stel er komt een Sovjet Unie aanval op de Verenigde Staten. Hoe vlieg je dan. Wat is de kans dat ze niet over Canada vliegen? Tel daarbij op dat er in het Midwesten van de Verenigde Staten meer dan 300 kruisraketten met atoomkop gereed staan. Comfortabel dichtbij de Diefenbunker.
Nou kan ik mij een hoop indenken dat je wilt bewaren tijdens een atoomoorlog. Maar ik ga voor verse groente. Die kan je toch gewoon opslaan. Je hebt sowieso een koele ruimte nodig als mortuarium. Kan je het nuttige en het aangename met elkaar combineren. Wel zo lekker efficiënt. Trouwens, zo hebben ze het zo opgezet. Verse groente sla je, logisch, in het mortuarium op.
Maar als het echt zo mis gaat dan neem je toch alleen het belangrijkste mee? Althans, dat zou ik doen. Ik zou alleen het allerbelangrijkste meenemen. Nou ben ik geen land. Maar ik snap wel dat een land goud meeneemt.
Immers is goud het enige wat er historisch bezien waarde heeft. Daarnaast was de Canadese dollar tot 1973 gedekt door goud. Dat moet er, ook tijdens een atoomoorlog, wel zijn. Anders raken mensen al het vertrouwen in de munt en economie compleet kwijt.
 

Beleggen in Nederlands vastgoed

Let op! Met bedragen vanaf 10.000 euro kunnen beleggen in Nederlands Vastgoed is maar niet overal mogelijk. Matching Capital is wat dat betreft een vrij uniek bedrijf dat leuk aan de weg timmert. Vraag eens wat uw mogelijkheden zijn! Mail Douwe rechtstreeks op douwe@matchingcapital.com
 
 
Reageren | Adverteren | Artikels insturen | Uitschrijven
 

Click here to manage your subscriptions

Powered by arpReach