Invloed van voedselovergevoeligheid op dagelijks leven.

2 years ago


Text only:

Preview tekst Preview tekst Bekijk de webversie Lekker Leven Tips  

Beste lezer,

Heb jij of heeft jouw kind een voedselovergevoeligheid? Dan hebben Lieke de Kort en Michelle de Groot je nodig!
Voor hun afstudeerscriptie zijn ze bezig met een onderzoek naar de invloed van een voedselovergevoeligheid op het dagelijks leven. Op dit moment is er te weinig aandacht voor de problemen die voedselovergevoeligheid met zich meebrengt. Ze hopen met dit onderzoek meer aandacht te krijgen voor deze aandoening. Zij zouden je willen vragen of je de enquête in wilt vullen zodat we de problemen waar jij of je kind tegenaan loopt in kaart kunnen brengen. Het invullen duurt ongeveer 5-10 minuten. Klik hier om de enquete in te vullen.


Ei vervangers

Scrambled egg maar dan zonder het ei. Je zou denken, dan hou je alleen scrambled over, maar daar heeft Annelies een oplossing voor bedacht :)

Ook voor vele andere gerechten waar je normaal eieren in gebruikt zoals meringues heeft ze tips! 

Lees meer
  Histamine overgevoeligheid. 

De klachten die je kunt krijgen van histamine overgevoeligheid lopen uiteen van hoofdpijn, vermoeidheid, hartkloppingen en darmklachten. Het komt voor bij zo’n 150.000 Nederlanders, vooral bij vrouwen. 

Histamine heeft verschillende functies in het lichaam. Het heeft een rol in het maag-darmkanaal, bij de productie van het maagzuur. In de hersenen zorgt het voor prikkeloverdracht en heeft hierdoor onder andere een rol in het slaap-waak ritme. Tot slot heeft histamine ook een belangrijke functie in het afweersysteem.

Je ziet het al, je kunt niet zonder histamine!

Alleen de hoeveelheid histamine die je nodig hebt verschilt per persoon. Wanneer je overgevoelig bent voor histamine heb je maar een heel klein beetje nodig, krijg je te veel binnen dan krijg je klachten.

Wil je meer leren over deze aandoening? Wellicht is ons zelfzorg programma iets voor je. Kijk hier voor meer informatie.

  Bijeenkomsten en scholingen

Alvast voor in je agenda:

25 November 2016: Lancering van onze internationale scholing over prikkelbare darm syndroom voor zowel consumenten als zorgprofessionals.

2 - 5 februari 2017: Allergiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht, samen met de Nationale Gezondheidsbeurs voor zowel consumenten als zorgprofessionals.

9 februari 2017: nascholing AllergieAcademie voor zorgprofessionals met zeer gevarieerd programma.

 

Deel gerust je ervaringen op onze Facebook pagina, misschien halen anderen er inspiratie uit. Sinds kort hebben we ook een instagram account voor Allergieplatform, leuk als je ons daar ook op volgt! 

Graag tot snel!
het team van Allergieplatform.nl 

 

Allergieplatform.nl
Postbus 244
3340 AE H.I. Ambacht
info@allergieplatform.nl

         

stuur deze e-mail door| voeg mij toe aan je adresboekmijn gegevens wijzigen

afmelden

Allergiesupermarkt.nl

Categories: Health | Welfare
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019