Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 22 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Invoering AVG belangrijkste onderwerp salarisprofessional
De invoering van de aangescherpte privacywet AVG op 25 mei  is volgens 89% van de salarisprofessionals veruit het belangrijkste onderwerp dit jaar binnen hun vakgebied. Meer dan de helft (56%) van hen verwacht dat dit ook in 2019 een belangrijk thema blijft. De invoering van deze wet maakt het werk complexer: bijna 6 op de […]
Lees meer
 
 
ING: loonstijging heeft meer invloed dan fiscale maatregelen
De plus die er volgend jaar voor het overgrote deel van de werkende Nederlanders aan zit te komen wordt vooral veroorzaakt door loonstijging en veel minder door het effect van door het kabinet ingezette belastingverlaging.
Lees meer
 
Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt! Advertorial

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

 
BTW-tarief voor parkeren bij Hoge Veluwe blijft hoog
Op de parkeervergoeding van de auto op parkeerterreinen bij park de Hoge Veluwe blijft het algemene BTW-tarief van 21 procent van toepassing. Dat heeft de Hoge Raad onlangs geoordeeld.
Lees meer
 
 
CBb: Fosfaatreductieplan in algemene zin acceptabel
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft beslist dat het fosfaatreductieplan dat vorig jaar werd opgelegd aan de melkveehouderij niet in strijd is met het eigendomsrecht. De uitspraak werd gedaan in het hoger beroep dat melkveehouders hadden ingesteld tegen de door minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit opgelegde heffingen.
Lees meer
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
Steun voor Europese digitale belasting neemt af
Brede steun voor een extra omzetheffing van de EU op advertenties en dataverkoop van internetbedrijven is zeker niet vanzelfsprekend. Na Groot Brittannië lijkt ook Duitsland moeite te hebben met het Europese voornemen om alvast vooruit te lopen op besluitvorming in Oeso-verband over winstbelasting voor grote internetbedrijven en digitale platforms.
Lees meer
 
 
Beroepsverboden voor hypotheekadviseurs ABN AMRO
Tien hypotheekadviseurs van ABN AMRO hebben een tijdelijk beroepsverbod opgelegd gekregen. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van een of meer klanten te kopiëren, stelt de tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrecht Banken.
Lees meer
 
 
Bouwers: code rood voor woningmarkt
Branchevereniging NVB van ontwikkelaars en bouwondernemers slaat alarm over de situatie op de Nederlandse woningmarkt. In het 1e halfjaar van 2018 verkochten de gezamenlijke projectontwikkelaars en woningbouwers in Nederland bijna 4% minder nieuwe koopwoningen dan een jaar eerder. Een nijpend tekort aan bouwlocaties en ‘handjes’ op de bouwplaats zorgen ervoor dat een bouwproductie van 75.000 […]
Lees meer
 
 
Financiële databank gemeenten online gezet
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een website online gezet waarop financiële informatie over alle Nederlandse gemeenten is te vinden.
Lees meer
 
 
Deurwaarder GGN verder in de problemen
Een flinke groep aandeelhouders van de grootste deurwaarder van Nederland, GGN, wil uitstappen. Het bedrijf staat er financieel echter dusdanig slecht voor dat de groep van 19 van de 45 aandeelhouders, allemaal deurwaarders, niet uitgekocht kan worden. Daarmee zijn GGN en de groep voorlopig waarschijnlijk nog tot elkaar veroordeeld.
Lees meer
 
 
UWV: Meer werkgevers kunnen geen personeel vinden
Vacatures zijn steeds moeilijker te vervullen. Volgens uitkeringsinstantie UWV voorzien ruim vier op de tien werkgevers meer wervingsproblemen. Van deze bedrijven denkt 60 procent dat dit tot hogere werkdruk bij het huidige personeel leidt. Onderzoek onder ruim 6.700 ondernemingen wijst uit dat 40 procent van de vacatures inmiddels moeilijk vervulbaar is. Dit is een stijging ten […]
Lees meer
 
 
CBS: Consument iets minder positief
De stemming onder consumenten is in augustus iets minder positief dan in juli, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen daalt 2 punten en komt uit op 21. Het oordeel over het economisch klimaat is iets minder positief. De koopbereidheid verandert niet.
Lees meer
 
 
Koopwoningen 9 procent duurder in juli
Bestaande koopwoningen waren in juli 9 procent duurder dan in juli 2017. De prijsstijging is iets groter dan in de voorgaande maanden. De prijzen van bestaande koopwoningen lagen in juli op het hoogste niveau ooit. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
Lees meer
 
Hét kenmerk van de beste ondernemers Contentpartner
Sorry Jitse Groen, mijn excuses Pieter Zwart, maar de beste ondernemer ooit heeft geen gazelle prijs gewonnen en is ook nooit ondernemer van het jaar geworden. Hij heeft nooit in de Quote gestaan. Hij geeft geen presentaties voor volle zalen. Hij is wel een ondernemer die mij keer op keer heeft verbaasd. Een ondernemer waar […]
 
8-daagse opleiding ‘De (accountant)adviseur als businesscoach’ Opleiding
Bijna 90% van de ondernemers verwacht van zijn (accountant)adviseur een grotere rol als sparringpartner. Dat blijkt uit een onderzoek aan de aan de Universiteit Leiden van enkele jaren geleden. Omdat coachen om een wezenlijk andere (grond)houding vraagt dan adviseren, gaat aan deze nieuwe rol een interessant leerproces vooraf. In deze 8-daagse opleiding gaan we op […]
 
Controleleider Den Bosch – Schijndel Vacature
Woensdagmiddag, 13.50 uur Mijn werkdag begon met overleg bij een metaalbewerkingsbedrijf. Vandaag is de tweede dag van de interimcontrole die we bij dit bedrijf uitvoeren en samen met onze assistent-accountant en de opdrachtgever nam ik door op welke punten we (extra) alert moeten zijn. Eenmaal in de auto belde ik met een collega over een […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn