Bekijk in browser | Naar pvda.nl
PVDA Logo Liggend

Nieuwsbrief

Beste ,

Anderhalve maand geleden viel het Russische leger van Vladimir Poetin Oekraïne binnen. De beelden van wat de Russische troepen achterlaten in Oekraïne zijn onwerkelijk en wreed. Vele onschuldige burgers zijn omgekomen of verwond, nog meer zijn er ontheemd.

Foundation Max van der Stoel werkt al jaren samen met de Oekraïense sociaaldemocratische jongerenorganisatie het SD-platform. Hun netwerk van lokale activisten wordt op dit moment ingezet om de mensen die het het zwaarst hebben te ondersteunen, en concrete hulp te bieden aan iedereen die het nodig heeft; van de straten van Kyiv tot de schuilkelders van Kharkiv. Wij willen het SD-platform helpen.

Jij kunt meehelpen! Op zaterdag 9 april kun je op vijf verschillende plekken in Nederland spullen inleveren, die naar Oekraïne worden gebracht en door het SD-platform worden verspreid onder Oekraïners. Lees meer over hoe jij mee kan doen.

An image

Congres 11 juni in Nieuwegein


De leden bepalen de koers van de partij. Hiervoor komen wij als partij op 11 juni samen voor ons Congres in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Je kunt je hier aanmelden en meer lezen over het programma.

Daarnaast is de Ledenkamer geopend om moties, amendementen en voorstellen indienen. Je kunt hier ook meer lezen over hoe dit in zijn werk gaat. Het partijbestuur doet op het congres tevens een aantal voorstellen tot wijziging van de reglementen en statuten. Deze voorstellen kun je vinden in de amendeer-optie in de Ledenkamer.

An image

Wiardi Beckman Stichting zoekt nieuwe directeur


De WBS, het wetenschappelijk bureau voor de sociaal-democratie, zoekt een directeur met een sociaal-democratisch hart die leiding geeft aan het wetenschappelijk bureau en sturing geeft aan het onderzoeksprogramma. Je vindt hier meer informatie.

An image

Minimumloon


Europarlementariër Agnes Jongerius pleit voor hogere minimumlonen voor alle Europeanen. Om die strijd kracht bij te zetten, lanceert ze de website minimumlonen.eu. De site vertelt de verhalen van mensen die rond het minimumloon werken en bevat informatie over Europese minimumlonen.

"Het is de hoogste tijd dat vakkenvullers, medewerkers in de kraamzorg, logistiek medewerkers, en al die anderen die op het minimumloon werken, eindelijk een eerlijk loon gaan verdienen. Graag nodig ik hen uit hun verhaal te delen op onze site. Zij verdienen het om extra in de schijnwerpers te worden gezet."

An image

Vacature: Campagnemanager/Strateeg


De campagnemanager schrijft en bewaakt het campagneplan, neemt beslissingen over het budget, stuurt het campagneteam aan en overziet alle campagnebezigheden. Buiten campagnetijd richt de campagnemanager zich op de permanente campagne en op het klaarstomen van de organisatie, communicatie, boodschap en positionering van de partij voor de volgende verkiezingen. Lees meer.

Vacature: Teamleider Communicatie 


De Teamleider Communicatie is verantwoordelijk voor de interne communicatie binnen de vereniging en dagelijkse communicatie vanuit de sociale mediakanalen van de Partij van de Arbeid. Als Teamleider Communicatie stuur je aan op het versterken van de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de PvdA. Lees meer.

An image

Geen miljoenendonaties meer


Het voorstel om giften aan politieke partijen te maximeren op 100.000 euro, is aangenomen! Kamerlid Khadija Arib: "Belangrijke wijzigingen om de macht van het grote geld in te perken en onze democratie te versterken." Lees meer.

An image