Gaat waterstof een rol spelen in het verwarmen van woningen?
Gawalo
Online versie

 

Inzetten op waterstof is een gok
Gaat waterstof een rol spelen in het verwarmen van woningen? Daar wordt al enige tijd hevig over gediscussieerd. Wat zijn de feiten over de toepassing van waterstof in de gebouwde omgeving? Gawalo vroeg het aan twee deskundigen (deel 2 uit 2).
Lees verder >
Hybride warmtepompen in alle woningen van na 1975  
Twee miljoen huizen van na 1975 voorzien van een hybride warmtepomp levert niet alleen een flinke CO2-besparing op, het blijkt ook nog eens kostenneutraal te kunnen.
Lees verder >
De verliesvrije warmtebatterij van de TU/e – 7 vragen en antwoorden
TU/e ontwikkelt samen met bedrijven en kennisinstellingen een goedkope, compacte en verliesvrije warmtebatterij om energie tijdelijk op te slaan als warmte. Hoofdonderzoeker Olaf Adan beantwoordt een aantal veel gestelde vragen met betrekking tot deze batterij.
Lees verder >
Wat is natuurlijke ventilatie, mechanische afvoer en balansventilatie? (basiskennis ventilatie, deel 1 uit 5)
De ingewikkelde techniek van ventileren toegankelijk maken. Dat is het doel van deze serie van 5 korte artikelen. In dit deel 1: Wat is natuurlijke ventilatie, mechanische afvoer en balansventilatie?
Lees verder >
Kierdichting en ventilatie: is kierdichting een goede vorm van isolatie?
Kierdichting en ventilatie zijn twee zaken die met lucht te maken hebben, maar het is belangrijk hiertussen een onderscheid te maken.
Lees verder >
Sponsored content
Werken met koudemiddelen: dit moet je weten
Vrijwel alle koudemiddelen hebben schadelijke of gevaarlijke eigenschappen, waardoor het belangrijk is om met de juiste kennis en meetapparatuur te werken. Daarom in dit artikel een overzicht. Hoe werkt koudemiddel precies? Welke soorten zijn er en welke apparatuur is geschikt om bij werkzaamheden te gebruiken?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright