Iron Maiden headliner op Graspop 2016!

3 years ago


Text only:

Graspop Metal Meeting 2016 - 17, 18 en 19 juni
View this email in your browser
IRON MAIDEN HEADLINER OP GRASPOP 2016!


We zijn ontzettend trots dat we IRON MAIDEN kunnen aankondigen als de headliner die Graspop Metal Meeting op zondag 19 juni zal afsluiten. De legendarische heavy metalband zal met zijn eigen 747-400 Jumbo Jet Ed Force Once naar Dessel vliegen in het licht van hun The Book of Souls World Tour. De ticketverkoop start op 15 oktober. Recent konden we ook al aankondigen dat BLACK SABBATH de eerste festivaldag zal afsluiten. 
Meer dan 90 miljoen albums zijn al over de toonbank gegaan sinds Iron Maiden in 1975 boven het doopvont werd gehouden. Sindsdien vullen ze moeiteloos arena’s en stadions, waar miljoenen fans de alombekende hits The Number of the Beast, Fear Of The Dark en The Trooper uit volle borst meezingen. Elke zichzelf respecterende metalfan weet dat deze Britse band nadrukkelijk z’n stempel heeft gedrukt op het genre en met zeven Graspop shows op hun actief staat hun populariteit in België buiten kijf. Begin september kwam hun splinternieuwe album The Book of Souls bij de release in België en in meer dan 40 andere landen binnen op nummer 1. Dat leek ons de ideale gelegenheid om hen uit te nodigen voor een achtste passage op Graspop Metal Meeting, waar ze natuurlijk gretig op ingingen.
Tijdens hun nieuwe tournee zal frontman Bruce Dickinson opnieuw de band, crew, podia en apparatuur de wereld rondvliegen, ditmaal in de cockpit van een gigantische Boeing 747-400 Jumbo Jet. In totaal zal Ed Force One een kleine 90.000 kilometer afleggen en 35 landen aandoen. 
Bruce licht toe: “We hebben al een hele poos niet meer getoerd en we kunnen niet wachten om erin te vliegen. Iron Maiden leeft voor het toeren en optreden voor fans, er is niets wat we liever doen. We zien er ook naar uit om weer in Dessel te spelen want de vorige keren was dat telkens dikke fun. De setlist ligt nog niet vast. Die stellen we pas samen wanneer we beginnen te repeteren, maar we zijn alleszins van plan een aantal nieuwe songs live te spelen. Niet het minst omdat een groot deel van The Book of Souls live is opgenomen. Uiteraard zullen we ook een resem ‘gouwe ouwe’ spelen. We hebben jullie al lang niet meer gezien daar in België, dus willen we de fans verwennen met hun favoriete nummers. Ik denk dat ze wild zullen zijn van wat we aan het bekokstoven zijn. Het wordt een spectaculaire show, waar de passie en hartstocht van afspat. De fans verdienen dat want ze hebben lang genoeg moeten wachten. We zien jullie dus graag volgend jaar terug op  Graspop Metal Meeting“.


    
WWW.GRASPOP.BE


© 2016 Graspop Metal Meeting | The hardest festival in Belgium
unsubscribe from this list

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019