Gawalo
Online versie
Is de cv-ketel ‘schoner’ dan de warmtepomp?
Op de duurzaamheid van de elektrische warmtepomp valt volgens tegenstanders nogal wat af te dingen. Ze draaien grotendeels op grijze elektriciteit, is de kritiek. Er wordt zelfs beweerd dat de warmtepomp meer CO2 uitstoot dan een gasketel. Feit of fabel?
Lees verder >
(advertorial)
alt
Nieuwe Panasonic R32 Mono-bloc
Verwarmen en koelen gaat met de Aquarea High Performance J-Generatie Mono-bloc lucht-water warmtepomp nu nog efficiënter. Het maakt gebruik van R32. De optie om te koelen is een standaard ingebouwde optie en kan worden geactiveerd bij inbedrijfstelling, zonder extra kosten.
Is biogas de redding voor de cv-ketel?
Nu gasloos bouwen de norm is geworden, rest de vraag hoe we de 7 miljoen bestaande woningen duurzaam kunnen verwarmen. Biogas opwerken en als groen gas invoeden in het gasnet lijkt een mooi alternatief. Maar is dat duurzaam en haalbaar?
Lees verder >
Nefit Bosch lanceert portal voor beheer en onderhoud op afstand van cv-ketels
Met de nieuwe portal HomeCom Pro van Nefit Bosch, kunnen installateurs cv-ketels en warmtepompen van Nefit Bosch monitoren en beheren.
Lees verder >
(advertorial)
alt
LG DUALCOOL met luchtreiniger
LG lanceert de nieuwe LG DUALCOOL met luchtreiniger. Een PM 1.0-sensor meet real-time hoeveel fijnstof zich in de lucht bevindt, duidt de luchtkwaliteit aan op het display en begint de lucht te reinigen zodra dat nodig is. Het resultaat is een veel betere luchtkwaliteit.
RIVM blijft bij standpunt over coronabesmetting en ventilatie
Ventileren blijft belangrijk, maar heeft geen invloed op de verspreiding van het coronavirus. Dat blijft het officiële standpunt van de RIVM. Nieuw onderzoek van de UvA vormt volgens de RIVM geen aanleiding om dit standpunt te herzien.
Lees verder >
Opleidingsfonds OTIB heet nu ‘Wij Techniek’
OTIB, het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche heet voortaan Wij Techniek. Onder die nieuwe naam zet het fonds zich onder meer in voor de duurzame inzetbaarheid van vakmensen, ook in de coronacrisis.
Lees verder >
Meer nieuws

(advertorial)
Kennismiddag
Voor niks gaat de zon op
Maar voor PV-installaties is kennis nodig! Breng in één middag uw technische kennis up-to-date. Met praktijkgerichte oplossingen die aan de gewijzigde regelgeving voldoen. Als deelnemer aan de Kennismiddag ontvangt u na afloop een certificaat en het Praktijkboek PV-installaties.   
Partnernieuws
Sanitair op kantoor: een nieuwe realiteit
Nu we een nieuwe fase in de exitstrategie uit de coronacrisis hebben bereikt, keren werknemers voltijds of deeltijds terug naar kantoor. Beantwoorden de sanitaire voorzieningen op kantoor nog steeds aan de verwachtingen van die medewerkers? 
Lees verder >
Vakbase W-installatie
Bodemenergie opslaan: welke bronsystemen zijn er?
Een bijzondere toepassing van warmtepompen vormen de warmte-koudeopslagsystemen (wko’s). De bodemopslagsystemen die hiervoor nodig zijn, worden aangelegd door gespecialiseerde boorbedrijven. Welke bodemopslagsystemen kunnen zij aanleggen?
Lees verder >
(advertorial)
Aarding
Kennismiddag Aarding
Aardingssystemen zijn belangrijk voor onze veiligheid. Goede elektrische installaties zijn mede afhankelijk van een goed ontwerp en aanleg van het aardingssysteem. De Kennismiddag behandelt o.a. veiligheidsaspecten (TT- en TN-stelsel), potentiaalvereffening, bliksembeveiliging en EMC-maatregelen.
Whitepaper
Ventilatiesystemen
Ventilatiesystemen ontwerpen: aandachtspunten voor ventilatiekanalen
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright