De natuur in met Roots - 30 mei
NIEUWE ROOTS

NIEUWE ROOTS

Zandhagedissen, hommels, buizerds en meer in een vers juninummer: nu te koop.
Roots
Nieuwe wandelroute
LAUWERSMEER: OOIT KOLKTE HIER DE ZEE

De Lauwerszee werd in mei 1969 afgesloten, het vormde de geboorte van het Lauwersmeer. Roots-redacteur Daniël Mulder wandelt precies 50 jaar later langs de oevers van het Lauwersmeer en ontdekt dat de voormalige zeebodem barst van het leven: van zeearenden tot orchideeën. Heb je ook zin om hier te wandelen? De reportage (met wandelkaart) vind je in het nieuwe juninummer.
Foto: Marcel van Kammen

Roots
Nu te zien
FLUWELEN WEIDEBEEKJUFFERS

De tijd om weidebeekjuffers te spotten is weer begonnen. Met een lichaamslengte van 5 centimeter is deze forse libel ook makkelijk te zien. Maar waar vind je ze precies?
Foto: J. Huijbers

Roots
Natuurweetjes
ALLES OVER EIEREN

Eieren zijn echte wonderen der natuur. Maar hoe ontstaat een ei eigenlijk, en wat is het kleinste ei ter wereld? Je leest het allemaal in het artikel van Roots-redacteur én vogelkenner Paul Böhre.
Foto: iStock

Roots
Natuurfotografie
TUINSPEKTAKEL

De Engelse Royal Botanic Gardens houdt jaarlijks de fameuze fotowedstrijd IGPOTY. Het is de grootste en een van de meest prestigieuze tuinfotowedstrijden ter wereld.
Foto: Ian Gilmour

ROOTS NATUURPAD

Nu het mooier weer wordt, merken we op de redactie dat mensen het Roots Natuurpad weer gaan lopen. We krijgen weer meer enthousiaste reacties vanaf de wandelpaden en ontvangen tips voor horeca onderweg.

Voor wie het niet kent: het Roots Natuurpad is een wandelroute van bijna 360 km dwars door Nederland en voert zoveel mogelijk over onverharde paden en trage wegen.

Ook zin om dit avontuurlijke pad te lopen? Bestel dan de wandelgids voor slechts € 15 (gratis verzending).

Roots
Roots
Wat een vraag!
HEEFT DE MOL EEN TOMTOM?

Leven onder de grond moet bepaald niet eenvoudig zijn. Overal zand en het is er ook nog eens aardedonker. Hoe vindt de mol ondergronds zijn of haar weg?
Foto: iStock

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer