Waarom ligt de focus van de energietransitie op aardgasloos?
Gawalo
Online versie

 

“Is die trias energetica nog wel zo’n goede gedachte?”
Waarom ligt de focus van de energietransitie op aardgasloos? Een focus op CO2-besparing zou veel effectiever zijn, zo stelt Örjan Game, ontwikkelaar bij woningcorporatie BrabantWonen. “Met een duurzame hogetemperatuuroplossing hoef ik niet zoveel materiaal in die woning te stoppen.”
Lees verder >
Typen pv-panelen: Perovskieten
Een nieuwe familie van materialen voor dunne film zonnecellen zijn de perovskieten. Perovskietpanelen zijn nog niet te koop, maar daar zal de komende jaren waarschijnlijk verandering in komen. 
Lees verder >
De elektrische installatie van een split airco 
Moet bij de elektrische aansluiting van een split airco rekening worden gehouden met een aparte eindgroep? En moet de split airco achter een aardlekschakelaar? 
Lees verder >
Koelen met warmtepompen: een overzicht
Tegenwoordig worden woningen steeds vaker verwarmd met een warmtepomp. Een bijkomend voordeel van een warmtepomp is dat deze ook kan koelen. In dit artikel bieden we een overzicht van koelen met een warmtepomp.
Lees verder >
Materialen voor waterleidingen: kunststof
Drinkwaterleidingen kunnen bestaan uit verschillende materialen. Wat zijn de eigenschappen, voor- en nadelen en mogelijkheden van kunststof waterleidingen?
Lees verder >
Sponsored content
Waarom het monitoren van energiestromen belangrijk is voor installaties
Enervalis Home Platform koppelt alle duurzame installaties in een woning. Daarmee wordt het mogelijk om het energieverbruik te monitoren en krijgt de installateur inzicht in het technisch functioneren van een installatie. Door Remote asset management is het mogelijk om preventief onderhoud toe te passen. Hoe werkt dit platform precies?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright