Bekijk hier NT Weekly online
NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Is er nog een rol voor geamputeerd Damco?
 
Na de recente ingreep bij Damco, waarbij alle logistieke activiteiten zijn ondergebracht bij de Deense eigenaar Maersk, verwachten sommige analisten spoedig een verkoop van de overgebleven expeditie-activiteiten van Damco. Maar wat kan er nog worden verkocht? Of hebben de Denen een verborgen agenda?
 
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
Hoe Duitslands maritieme trots in Griekse handen terechtkomt
 
Geen enkele maritieme natie ter wereld is harder getroffen dan Duitsland door de naweeën van de financiële crisis, die begon met de val van Lehman Brothers tien jaar geleden.
 
 
 
#
 
Drie rechtszaken tegen abrupt gestopt Dikken Transport
 
Acht ex-medewerkers van Dikken Transport stappen naar de rechter. Zij eisen gezamenlijk ongeveer een ton van voormalig eigenaar Dennis Dikken. In een later stadium volgen waarschijnlijk nog twee separate juridische zaken tegen de ondernemer.
 
 
 
#
 
Achterlandlogistiek staat centraal op Hafen Hinterland Konferenz
 
De aansluiting tussen transport en industrie, tussen verlader en logistiek, is van cruciaal belang. Wat zijn de optimale achterlandverbindingen en welke rollen kunnen verschillende bedrijven hierin spelen? Dit en meer wordt donderdag 25 oktober uitvoerig besproken tijdens de tweede editie van Hafen Hinterland Konferenz.
 
 
 
#
 
NCA hervat vrachtvluchten op Schiphol
 
Nippon Cargo Airlines (NCA) zal vrijdag de eerste vrachtvluchten weer uitvoeren vanaf de thuisbasis Tokio-Narita op Schiphol, na een afwezigheid van meer dan drie maanden.
 
 
 
#
 
HMM bevestigt mega-order voor Koreaanse ‘grote drie’
 
Hyundai Merchant Marine (HMM) heeft de eerder aangekondigde bestelling van twintig zeer grote schepen ter waarde van bijna drie miljard dollar bevestigd. Het megaproject wordt...
 
 
 
#
 
Transportbedrijf Princen verliest zaak over ‘flitsfaillissement’
 
Het eerder failliet verklaarde transportbedrijf Princen Transmission uit Weert had na zijn doorstart werknemers verplicht moeten overnemen tegen de bestaande arbeidsvoorwaarden. Dat heeft een rechter bepaald in...
 
 
 
#
 
Topman NYK: ‘We moeten veranderen anders gaan we eraan’
 
Het Japanse NYK moet veranderen of er rekening mee houden dat het niet overleeft. Dat zei topman Tadaaki Naito. ‘Ik heb het gevoel dat we voor een situatie staan die uitdagender is dan alles wat we ooit hebben meegemaakt.’
 
 
 
#
 
Aantal files op Nederlandse wegen fors gestegen
 
Het was afgelopen zomer een stuk drukker op de weg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De filezwaarte, de lengte van een file vermenigvuldigd met de duur, steeg met 13%, blijkt uit cijfers die de ANWB woensdag heeft bekendgemaakt.
 
 
 
#
 
Maersk verwerpt kritiek op zwaveltoeslag
 
Maersk Line verwerpt de heftige kritiek van verladersorganisaties op het nieuwe systeem van bunkertoeslagen. Dat wordt, vooruitlopend op de ‘zwavelcap’ van 2020, volgend jaar al ingevoerd.
 
 
 
#
 
Brussel open voor kritiek op container carriers
 
Brussel heeft tot en met 20 december haar deuren geopend voor kritiek op de werkwijze van container carriers. Aanleiding daarvoor is de naderende evaluatie van de Consortia Block Exemption Regulation, die carriers in staat stelt om allianties te vormen.
 
 
 
#
 
Incidenten met transmigranten worden talrijker en brutaler
 
Het aantal incidenten met transmigranten op weg naar Engeland neemt toe. Niet alleen in België, maar ook in Nederland. Bovendien is er almaar meer sprake van fysiek geweld.
 
 
 
#
 
Tienduizenden handtekeningen tegen eiland voor kust Knokke
 
Het gemeentebestuur van Knokke-Heist en de vzw Stop het Eiland hebben elk afzonderlijk een lijvig bezwaarschrift ingediend tegen de mogelijke aanleg van een eiland voor de kust van de Vlaamse badplaats.
 
 
 
#
 
Ship Spares Logistics verdubbelt in Rotterdam
 
Ship Spares Logistics (SSL) heeft de de zogenoemde UCFS-terminal van de Waalhaven Group aan de 1e Eemhaven in Rotterdam overgenomen. Daarmee verdubbelt de oppervlakte tot zo’n 50.000 vierkante meter.
 
 
 
#
 
Grootschalige test met ‘slimme trucks’ in Nederland
 
In Nederland vindt deze week een grootschalige test plaats met connected trucks. Deze vrachtwagens zijn voorzien van slimme technologie en worden getest in de logistieke praktijk, dus mét lading.
 
 
 
#
 
APMT begint shuttle op Cabooter Terminal
 
APM Terminals Maasvlakte II is een rechtstreekse treinverbinding begonnen op de Cabooter Terminal in Venlo. De trein rijdt drie keer week heen en weer met zowel import- als exportlading.
 
 
 
#
 
ProMedia koopt Schuttevaer en SWZ Maritime
 
ProMedia Group, uitgever van onder meer de titels Nieuwsblad Transport en Mainport is de nieuwe eigenaar van onder meer de vakbladen Schuttevaer en SWZ Maritime.
 
 
 
#
 
Vlaanderen vindt ‘overschot’ voor financiering sluis Terneuzen
 
De Vlaamse binnenvaart wordt steeds belangrijker. De Vlaamse regering, die haar investeringsbudget hiervoor al eerder optrok, stimuleert dit nu met 81,5 miljoen euro extra voor infrastructuurwerken.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  Havens zijn onmogelijk af te sluiten voor migranten  
 
 
stem Onzin. Met goede maatregelen kun je dit wel stoppen.
stem Klopt. Waterdicht krijgt je een haven nooit.
stem Ach, drugs zijn een veel groter probleem
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam