En de inhoud op te eten?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Mannen en vrouwen hebben een heel ander gevoel voor humor

Grove, schuine grappen? Die worden doorgaans door mannen gemaakt. Vrouwen houden meer van zelfspot. Waarom maken mannen en vrouwen andere grappen?

 
 
Quest
 

Waarom hadden rechters vroeger een pruik op?

Wanneer mensen pruiken gingen dragen, en waarom, is niet precies bekend. De Franse koning Lodewijk XIV was er hoe dan ook vroeg bij. Dat had in zijn geval een ijdele reden: hij was kalend. Maar wat moesten rechters met zo'n pruik?

 
 
 
Toe aan meer kennis over een goede nachtrust? Bestel onze cursus!  

Toe aan meer kennis over een goede nachtrust? Bestel onze cursus!

In de e-course Beter slapen duikt Quest Academie in de wetenschap van een goede nachtrust. Want lekker slapen is lang niet altijd een gegeven. Hoe dat komt en wat je eraan kunt doen brengen we je bij in deze vrolijke cursus. Zo leer je meer over je biologische klok, en hoe je om moet gaan met nachtelijk gepieker. Inclusief opdrachten, een slaapdagboek en videootjes.

 
Quest
 

Tien hoofdsteden met verrassende namen

Een hoofdstad vernoemd naar een olifantenslurf, naar een beer en naar onze eigen Oranjes. Maak kennis met de bijzonderste hoofdsteden en met de minst originele: heel wat hoofdsteden heten gewoon hoofdstad.

 
 
Quest
 

Waarom eten mensen snotjes uit hun neus?

Snotjes eten. Veel mensen doen het: 9 op de 10 mensen zelfs, volgens een Amerikaanse studie uit 1995. En als je een Oostenrijkse arts mag geloven, is het eten van je eigen snotjes een heel goed idee.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom voelen je tanden zo stroef nadat je spinazie hebt gegeten?

Dat je tanden zo ruw voelen nadat je (rauwe) spinazie hebt gegeten, komt door het oxaalzuur dat erin zit. Dat stofje zit overigens in meer groenten en eetbare planten, zoals boerenkool, rabarber en cacaobonen.