Het zou kunnen gaan fikken
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Kun je beter geen chocola eten als je goed wil slapen?

Koffie drinken is niet handig in de avonduren, vanwege de cafeïne. Maar die stof zit net zo goed in thee en in chocola. Moet je daar na het diner dan ook van afblijven?

 
 
Quest
 

Hoe lang denk jij dat Nederlanders gemiddeld voor een stoplicht wachten?

In totaal staan alle Nederlanders in een jaar 1,6 miljard minuten voor het stoplicht te wachten. Dat is ruim drie millennia. Deze wachtminuten worden verdeeld over mensen die achter het stuur zitten, én mensen die zitten te wachten in de bijrijdersstoel of op de achterbank. Op hoeveel minuten per Nederlander kom je dan?

 
 
Quest
 

Nieuwe onlinecursus

Lang verwacht: de nieuwste onlinecursus van Quest Academie

In de e-course Beter slapen duikt Quest in de wetenschap van een goede nachtrust. Want lekker slapen is lang niet altijd een gegeven. Hoe dat komt en wat je eraan kunt doen brengen we je bij in deze vrolijke cursus. Zo leer je meer over je biologische klok, en hoe je om moet gaan met nachtelijk gepieker. Inclusief opdrachten, een slaapdagboek en video's.

 
 
Quest
 

Gesponsord bericht

Zo voorkomt Rijkswaterstaat dat de grootste zeesluis ter wereld het Noordzeekanaal verzilt

Na acht jaar plannen, bouwen en testen gaat eind januari 2022 de nieuwe Zeesluis IJmuiden in bedrijf. Het wordt met achttien meter diepte zelfs de grootste zeesluis ter wereld. Ook komt er een systeem dat zout water terugvoert naar zee en zoet water netjes in het Noordzeekanaal houdt. Hoe werkt dat? 

 
 
Quest
 

Feit of fabel: een opgerold snoer inpluggen is brandgevaarlijk

Een ingerolde kabelhaspel gebruiken zou gevaarlijk zijn. Voor je het weet staat de boel in lichterlaaie. Of is dat een verzonnen gevaar?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Zes feiten over kerstbomen

Kijk jij ieder jaar weer uit naar het optuigen van je kerstboom? Dan ben je vast benieuwd hoeveel ballen er precies in passen. Of hoe duurzaam je boom eigenlijk is. We verzamelden zes feitjes over kerstbomen.