Of kun je 't beter overslaan?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Beeldverhaal: zo zag de drooglegging van de jaren 20 eruit in Amerika

Een biertje halen in de kroeg? Dat was in de jaren 20 van de vorige eeuw onmogelijk in de Verenigde Staten. Er heerste een drooglegging. Kroegen gingen ondergronds en geweldsdelicten waren aan de orde van de dag. 

 
 
Quest
 

Test: scoor jij een voldoende op deze eenvoudige test over het heelal?

Vanaf de aarde zien we altijd dezelfde kant van de maan. Maar waarom? In deze test schotelen we je twintig vragen voor die je met een beetje kennis over het heelal moet kunnen beantwoorden.

 
 
Quest
 

Krijg een e-cursus cadeau bij een abonnement op Quest Psychologie

Niet één, maar twéé producten waar je heel vrolijk van wordt. Je krijgt nu tijdelijk onze cursus (Nog) beter in bed cadeau bij een jaarabonnement op Quest Psychologie. In deze onlinecursus geven we je de handvaten om je eigen seks te verkennen en te verbeteren. Inclusief opdrachten en zelftests. Samen voor maar € 39,99 (normaal: € 61,98). 

 
 
Quest
 

Wat vind jij: mag je een oud schilderij 'verbeteren'?

In het Mauritshuis in Den Haag hangt een bijzonder schilderij van Pieter de Hooch. Daarop is een binnenplaats te zien, met een man, vrouw en kind. Als je niet beter wist zou je zeggen dat je naar een gezin keek. Maar er is iets heel anders aan de hand. Een paar honderd jaar geleden was er namelijk nóg iemand aanwezig op de binnenplaats.

 
 
Quest
 

Is het fris als je 's ochtends je bed opmaakt?

Tuurlijk, een strak opgemaakt bed ziet er netjes uit. Toch zijn er ook (honderdduizenden) redenen om je beddengoed met geen vinger aan te raken tussen opstaan en slapengaan.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Feit of fabel: appelpitjes zijn levensgevaarlijk

Een appel is gezond, maar o wee als je een pitje doorslikt. Die zouden namelijk giftig zijn. Leveren appelpitjes in je buik de dokter inderdaad extra werk op?