Dat zou kankerverwekkend zijn.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Wat is viezer: schoenzolen of hondenpootjes?

Hulphonden mogen in theorie overal naar binnen. Maar in de praktijk worden ze nog weleens geweigerd in winkels, restaurants, ziekenhuizen en andere publieke plekken. Een veelgehoord argument is dat honden onhygiënisch zouden zijn. Maar dat is niet helemaal terecht.

 
 
Quest
 

Wat zou er gebeuren als we stoppen met het Rijksvaccinatieprogramma?

Alle discussies over het nut en de risico’s van vaccineren zouden gesust kunnen worden door een levensgroot experiment: het stopzetten van het Rijksvaccinatieprogramma. Samen met wetenschappers schetsen we een toekomstscenario.

 
 
 
Kopen maar: de nieuwe Quest is verkrijgbaar in de webshop

Kopen maar: de nieuwe Quest is verkrijgbaar in de webshop

Begint een gezonde geest bij een gezonde darmflora? Dat is aannemelijker dan het misschien klinkt: een poeptransplantatie maakt bij muizen het verschil tussen depri en kiplekker.

Verder in dit nummer:

  • Crisis de baas: corona zorgt voor onzekere tijden. En als er íets is wat de mens slecht trekt, is het wel onzekerheid. Daar kun je op uiteenlopende manieren op reageren. Zes types, en hun reactie: herken jij jezelf?
 
Quest
 

Gesponsord bericht

Neemt een regering andere beslissingen als er alleen vrouwen in zitten?

Eeuwenlang was politiek het domein van witte mannen. Daar komt langzaam verandering in. Veranderen daarmee ook de politieke beslissingen? 

 
 
Quest
 

Is het echt kankerverwekkend om in olijfolie te bakken?

Een drupje olijfolie over de salade is gezond. Maar ermee bakken zou oliedom zijn, vanwege gevaarlijke stoffen die vrijkomen als je het vuur te hoog zet. Hoe zit dat?

 
 
Quest
 

Hoe duurzaam zijn vleesvervangers?

Net als bij vlees staan planten aan de basis. Maar er is een belangrijk verschil: vegaburgers gebruiken de soja direct, een hamburger vraagt om een extra stap. Een koe of kip verwerkt het voedsel tot vlees, maar heeft daarbij ook energie nodig om te leven. Daardoor levert een kilo soja geen kilo vlees op.