Moeten mannen jaloers zijn?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Zijn mensen anders dan andere dieren? Ecoloog Sterrin checkt

Ook dieren gaan weleens vreemd

Dieren gaan gemakkelijk vreemd. Toch kan dat ook bij hen tot echtbreuken leiden. Zo is bij veel vogelsoorten de ‘relatie’ voorbij als het mannetje een affaire heeft. Maar wipt mevrouw even bij een buurman binnen, dan leidt dat minder vaak tot een scheiding.

Ontrouw in het dierenrijk
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

Waarom sommige mensen niet van muziek kunnen genieten

Je wordt er blij van, het ontroert je of het geeft je juist energie. De meeste mensen luisteren graag naar muziek. Toch zijn er ook mensen die er weinig mee hebben. Of zelfs niets. Hoe kan dat?

Hint: een andere breinbedrading
 
 
 
Afbeelding
 

In samenwerking met Weekend van de Wetenschap

Zet jezelf in de spotlight tijdens een leerzaam weekend

Heb je altijd al op de cover van Quest of Quest Junior willen schitteren? Dat kan! Want Quest is tijdens het Weekend van de Wetenschap aanwezig met een heuse photobooth. Op de premiere van de film Beyond - Een ode aan de aarde in de Ziggo Dome in de Ziggo Dome op 4 oktober, en tijdens de open dag van ESA op 5 en 6 oktober in Noordwijk kun jij je laten fotograferen voor een kiekje op de cover. Dus heb je kaartjes voor één van deze evenementen? Kom dan zeker langs bij de Quest-stand.

Daar wil ik meer over weten!
 
 
 
Afbeelding
 

André Kuipers gidst je wekelijks door het heelal

Wat als een planetoïde precies op de aarde af komt suizen?

De dino’s stierven uit omdat ze geen ruimtevaarders waren. Ze konden die planetoïde die hen doodde niet afweren. Wij hopelijk wel. Volgende week start een ruimtemissie die dat gaat controleren.

Hoe ruimtevaart de mensheid redt
 
 
 
Afbeelding
 

Moeflon verdwijnt uit Nederland door de wolf: hoe erg is dat?

Een oerschaap met korte haren en gedraaide hoorns: de kans dat je een moeflon tegenkomt in Nederland wordt steeds kleiner. Dat is deels aan de wolf te danken. De moeflon is namelijk een makkelijke snack voor deze jagende nieuwkomer.

Wat betekent dit voor de biodiversiteit?
 
 
 
Afbeelding
 

Feit of fabel: het vrouwelijk orgasme is intenser dan dat van een man

Oké, mannen komen tijdens een sekspartij makkelijker klaar. Maar als vrouwen een orgasme krijgen, kunnen ze er langer en intenser van genieten. Of toch niet?

Moeten mannen jaloers zijn?