Kennisbanken E-installatie
Online versie
Is inspectie van de elektrische installatie verplicht?
Op de vraag of de inspectie van de elektrische installatie al dan niet verplicht is, is geen eenduidig antwoord te geven.
Lees verder >
Rendement zonnecellen met nieuwe toplaag bijna aan praktische limiet 
Een internationale werkgroep heeft een nieuwe transparante toplaag voor zonnecellen ontwikkeld. Dat brengt het rendement uitermate dicht in de buurt van de praktisch haalbare limiet. 
Lees verder >
Hybride warmtepompen in bestaande bouw: installateurs kunnen belangrijke rol spelen
Op het gebied van hybride warmtepompen in de bestaande bouw kunnen installateurs een zeer belangrijke rol spelen, denkt Erik Caelen, directeur innovatie bij Itho Daalderop.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Energiemanagement toepassen?
De object georiënteerde structuur van de SKD-BYTE maakt het mogelijk om aan de hand van vooraf ingestelde Modbus-templates elk type energiemeter met één klik toe te voegen aan het dashboard. Templates kunnen eenvoudig worden geïmporteerd, maar ook door ons worden aangeleverd.
‘De beste meterkast is geen meterkast’
De meterruimte staat ter discussie. Steeds meer stemmen gaan op om het beheerdersgedeelte en bewonersgedeelte uit elkaar te halen. Dit klinkt eenvoudig, maar heeft heel wat voeten in de aarde om te kunnen realiseren.
Lees verder >
Gelijkspanning & openbare verlichting
De toepassing van gelijkspanning in de openbare verlichting (OVL) zorgt ervoor dat er meer vermogen binnen bestaande netten getransporteerd kan worden waardoor parallelle benutting van OVL-netten mogelijk wordt. 
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Het geheim voor gereedschapsvrij elektrisch verbinden
Installatieruimtes worden steeds kleiner, waardoor gereedschapsvrije installatietoepassingen meer dan welkom zijn. De laatste jaren is de populariteit van verbindingsklemmen met hendelbediening dan ook enorm gestegen. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Veiligheid voor smart homes
Nu steeds meer van onze apparaten ‘smart’ zijn, groeit de behoefte voor noodstroomvoorziening door middel van een Uninterrupted Power Supply (UPS). We bedienen via wifi onze thermostaat, verlichting, deurbel en andere slimme apparatuur. Een USP is een onmisbare schakel geworden.
Blog
Is het energienet klaar voor de elektrische revolutie?
Hoewel de autoverkoop in 2020 dankzij de coronacrisis met bijna 25% daalde, verdubbelde het aantal elektrische voertuigen (EV's) in Nederland. 
Lees verder >
Whitepaper
Whitepaper over keukeninstallaties
Wat zegt NEN 1010 over het aansluiten van keukenapparatuur? En hoe zorg je als installateur in nieuwbouwwoningen voor een goede kookafzuiging? Lees het in onze whitepaper.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright