Nieuwsbrief niet goed in beeld? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

Rieel organisatieverbeteringen Rieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen


Is jouw eindejaarsgesprek al gepland?

Rieel-Info nummer 2018-59

Het is alweer oktober. De winkels zijn zich al aan het voorbereiden op de decembermaand. Nog maar acht weken en dan is 2018 voorbij. Wat heeft het jaar jou gebracht? Neem ook eens een moment om te kijken naar de ontwikkelingen voor het komende jaar. Welke veranderingen zijn er op je werk? Welke mogelijkheden zie jij om jezelf te ontwikkelen? Nu is het moment om acties voor volgend jaar in gang te zetten. 
Lees meer >>


Scholing van de maand: Leergang post-hbo Centraal voor de groep (voorheen Train de trainer)

Voor ervaren secretaresses met de ambitie zelfverzekerd in en voor groepen te spreken, als deelnemer, als gastspreker, als voorzitter of zelfs als trainer. 

- vrijdag 16-11-2018: Leerstijlen en didactische vaardigheden
- vrijdag 14-12-2018: Creatieve werkvormen
- vrijdag 18-01-2019: Inspelen op verschillen in de groep
- vrijdag 22-02-2019: Ontwikkelen van een lesprogramma
- vrijdag 29-03-2019: Omgaan met weerstanden

Deze leergang start op vrijdag 16 november 2018. Alle lesdagen zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur. De locatie van deze leergang is nader te bepalen, afhankelijk van de woon- en werkplaats van de deelnemers.

Investeer ook in de toekomst en schrijf nu in!

Karen van den Elst, hoofd bedrijfsvoering, trainer, coach bij GROENEWEGEN, eigenaresse van Tulip Support:

Karen van den Elst

Ik volgde destijds bij Rieel het programma Train de trainer, omdat ik de ambitie had mijn kennis en kunde over te dragen in groepsverband. Het is tenslotte best spannend om voor een groep te staan en daarom wilde ik investeren in een professionele basis. Door het volgen van deze opleiding heb ik veel nieuwe vaardigheden geleerd. Onder andere: hoe om te gaan met heterogene groepen en het in goede banen leiden van de dynamiek in groepen. Kortom, alle belangrijke vaardigheden om centraal voor een groep te staan. Inmiddels heeft mijn loopbaan een mooie wending gekregen en werk ik nu ook zeer regelmatig als trainer en coach. Het programma is vernieuwd en heet nu de leergang post-hbo Centraal voor de groep. Het programma is dan ook zeker een aanrader om jezelf te ontwikkelen als inleider, presentator of trainer. Maar eigenlijk voor iedereen die een centrale rol heeft of wil krijgen in de groep. Ik heb er veel aan gehad.

Investeer ook in de toekomst en schrijf nu in!

Nieuws voor secretaresses

Microsoft-app laat telefoons met Windows-computers samenwerken
Microsoft heeft een nieuwe smartphone-app aangekondigd. De app Your Phone biedt meerdere functies die werken in combinatie met Windows-computers, maar verschillen tussen Android en iOS. 
Bron: RTLNieuws

Standaard 7% bijtelling bij ter beschikking gestelde fiets
In plaats van de ingewikkelde regels voor het belasten van de waarde van privgebruik komt er een forfaitaire bijtelling van 7% van de nieuwwaarde van de fiets. De bijtelling gaat in elk geval gelden als de werknemer de ter beschikking gestelde fiets voor zijn woon-werkverkeer kan gebruiken. 
Bron: diverse media

Mkb moet aan de bak in strijd tegen cybercriminaliteit
Volgens het Centraal Planbureau (CPB) neemt het mkb minder vaak maatregelen om de digitale veiligheid te verbeteren dan grote ondernemingen. Mkbers lopen nu 'onnodige risicos'.  Extra maatregelen zijn geen overbodige luxe, want in 2016 kreeg 15% van de ondernemingen met 10 tot 20 werknemers te maken met een cyberaanval.
Bron: Rendement

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses

Uitschrijven