Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 18 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Onderzoek Grant Thornton: twijfels over aanpak risicomanagement
Commissarissen, directies en interne auditors van bedrijven vinden dat de raad van commissarissen te weinig aandacht besteedt draaiboeken voor  risicomanagement. ‘De vraag is of het niet primair een ‘papieren’ exercitie is.’ Dat blijkt uit het jaarlijkse commissarissen-benchmarkonderzoek van Grant Thornton.
Lees verder »
Korting dreigt nog altijd bij grootste pensioenfondsen
De drie grootste pensioenfondsen hebben maandag hun actuele dekkingsgraad gepubliceerd. Die is nog altijd dusdanig laag dat kortingen volgend jaar een steeds reëlere optie worden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 7 stappen starten met No hands klantadministraties

Als je de volgende stap wilt maken in het werkproces van je kantoor om efficiënter te werken, is standaardiseren van je proces belangrijk. Maar hoe pak je dat aan en creëer je de ideale verwerkingsstraat? Lees in deze factsheet hoe je in 7 praktische stappen aan de slag kan met de No hands klantadministraties.

Lees verder »
VNO-NCW en MKB-Nederland: ‘Vergeet de voorbereiding op Brexit niet’
Door de coronacrisis hebben veel ondernemers andere zorgen aan hun hoofd, maar bedrijven moeten de aanstaande Brexit per 1 januari niet uit het oog verliezen en moeten zich goed voorbereiden, waarschuwen ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW.
Lees verder »
Rechtszaak rond accountantsrapport over kosten thuiszorg
Onduidelijkheid rondom een accountantsonderzoek naar thuiszorgtarieven is de inzet van een (nieuwe) rechtszaak tussen Thuiszorg Gooi en Vechtstreek en de Regio Gooi en Vechtstreek. Dat onderzoek – opgedragen door de rechter – heeft niet plaatsgevonden, stelt de thuiszorgorganisatie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale beheersing en HT bij gemeenten: Illusie of realiteit?

Veel gemeenten worstelen met het beheersen van de fiscaliteit. Taken voor gemeenten nemen toe, fiscale regelgeving wordt complexer en de ontwikkelingen als horizontaal toezicht. Wil Peters brengt je op 7 oktober op de hoogte van tax control framework en hoe je dit vorm en inhoud geeft. Hij gaat in op monitoring en statistische steekproeven.

Lees verder »
‘Accountant moet alert zijn op fraude met NOW’
Hoogleraar ondernemingsrecht Gerard van Solinge vindt dat bij de tweede ronde van de NOW-regeling misbruik op de loer ligt. Accountants moeten daar scherp op zijn, schrijft hij in het FD.
Lees verder »
Ondernemers en FNV eensgezind: derde steunpakket moet er komen
Zowel ondernemersverenigingen als vakbond FNV vinden – mede in het licht van de CPB-ramingen – dat de overheid vanaf oktober een derde keer met financiële steun voor bedrijven over de brug moet komen. FNV vindt dat zo’n pakket moet reiken tot in 2021.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
7 verkooptips voor accountants- en administratiekantoren

Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden spreek ik regelmatig accountants en administrateurs. Het valt me op dat succesvolle accountants constant in ontwikkeling zijn. Ontwikkeling binnen het vak, persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van het kantoor zelf. Maar waar liggen de commerciële kansen voor jou als accountant of administrateur?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona stimuleert starten webshop
CPB verwacht herstel, ‘maar de klap zal nadreunen’
Overheid laat informatie over cyberrisico’s links liggen
Feuilleton Professional in de knel (30): Coöperant
OPLEIDINGEN
Cursus Autobelastingen, de valkuilen en kansen
Fiscaal Vanmorgen
15 september 2020
Webinar Workshop Kennistoets
NBA Opleidingen
17 september 2020
VACATURES
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Data-analist met Business Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN