En wat kost de meeste energie?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Met deze formule bereken je de optimale hoeveelheid kerstversiering

Ga jij dit jaar nog een kerstboom optuigen? Deze wiskundige formule rekent je foutloos voor hoeveel kerstballen, slingers en meters licht je nodig hebt voor de perfecte look. Wat je daarvoor moet invullen? Alleen de hoogte van de boom.

 
 
Quest
 

Innovatiefste student maakt levende muur om stad groener te kleuren

Dit najaar streden negen finalisten om de titel Innovatiefste Student. Auke Bleij won met zijn idee Respyre: met mos begroeid beton dat steden groener moet maken. Hoe gaat dat in zijn werk?

 
 
Quest
 

Val lekker in slaap met de onlinecursus 'Beter slapen'

Wat is slaap precies en waarom is het zo belangrijk? Wat gebeurt er als je een slaaptekort oploopt? Daar geven we in de onlinecursus Beter slapen antwoord op. Je leert waarom je biologische klok zo'n grote rol speelt in je nachtrust en hoe je daarnaar moet luisteren. En natuurlijk geven we je praktische tips voor een betere nachtrust. 

 
 
Quest
 

Blijft een ingevroren embryo eeuwig goed?

Ingevroren brood is een maand houdbaar. Varkensvlees twee maanden. Druiven kun je negen maanden invriezen. En menselijke embryo’s? Klopt het dat die eenmaal ingevroren voor altijd goed blijven?

 
 
Quest
 

Welke vorm van afwassen is beter voor het milieu?

In 1924 beloofde een nieuwe vinding een einde te maken aan het dagelijks leed dat afwassen heet. De eerste echte moderne vaatwasmachine zag het licht. Toch doen bijna een eeuw later veel huishoudens de afwas nog altijd met de hand. Maar welke van de twee is groener?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Drie voorspellers van een lange liefdesrelatie

Liefde is een gok. Als mensen elkaar leuk gaan vinden, weten ze nooit hoelang dat zal duren. Toch is een relatie niet helemaal een loterij. Er zijn factoren die aardig weten te voorspellen of de verbintenis lang zal duren.