Sanatorium Zonnestraal: ‘Wat ons aanspreekt, is de minimalistische detaillering’
zonnestraal
Supergaaf
David Windt en Jeroen Derksen van derksen|windt architecten vinden Sanatorium Zonnestraal in Hilversum een supergaaf gebouw. Het gebouw illustreert volgens de architecten de filosofie van 'het gebouw als machine', waarbij het ontwerp gericht is op functionaliteit en het welzijn van de gebruikers.
Lees verder
mycelium biocomposiet
biobased bouwen
Mycelium biocomposieten, ontwikkeld met landbouwbijproducten en paddenstoelenmycelium, zijn een duurzaam alternatief voor traditionele fossiele bouwmaterialen. Het meest succesvolle mycelium biocomposiet-materiaal, gemaakt van koolzaadstro en Ganoderma resinaceum mycelium, blijkt ideaal voor isolatie
Lees verder
netcongestie
installaties
Steeds meer woningbouwprojecten lopen vertraging op doordat de netbeheerder niet op tijd de benodigde netaansluiting kan leveren. Op een bijeenkomst in Arnhem zochten partijen naar oplossingen: hoe kunnen we tóch doorbouwen? Ondanks enkele goede ideeën werd al snel duidelijk: het ei van Columbus, dat bestaat niet.
Lees verder
Delaminerende gelijmde minerale strips ter plaatse van de aanhechting aan de isolatie.
gevels
Zijn steenstrips de gevelafwerking van de toekomst? We vergelijken gelijmde systemen met de mechanisch bevestigde systemen.
Lees verder
shutterstock_1969296811-scaled
webinar
Tijdens het webinar ‘Het maatschappelijk belang van het platte dak?’ gaat Anneloes Kattemölle, architect en werkzaam bij Rooftop Revolution, in op de noodzaak en multifunctionele mogelijkheden om het platte dak te benutten.
Meld je nu gratis aan
glasdag 2024
agenda
Kom op donderdag 27 juni naar de GLASDAG 2024 met als thema ‘Energie besparen met vlakglas’. Dit unieke evenement vindt plaats in de gloednieuwe nieuwe circulaire glasfabriek van GSF Glasgroep in Almere. Daar krijg je een exclusieve kijk op het fabrieksmatig hergebruik van isolatieglas.
Lees verder
hero award
vakprijzen
Mirjam Schmüll, mede-oprichter van Brokkenmákers en programmamanager van het Merwede LAB, heeft op de PROVADA de Hero Award 2024 gewonnen. Schmülls vermogen om ambitieuze concepten te vertalen naar concrete, circulaire en duurzame actie werd geroemd door de jury.
Lees verder