Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

In onze schijnpolitiek zijn de touwtjes waaraan de superrijken trekken maar al te zichtbaar

Biden dwaalt van het podium af of loopt als een geriatrische robot. Toch moeten we geloven dat hij ons zorgvuldig door de nucleaire valstrikken van de serieoorlogen van het Westen loodst.

Lees verder

Overgrote meerderheid wereldburgers wil ambitieuzer klimaatbeleid

Volgens een grootschalige, wereldwijde opiniepeiling van de VN wil 80 procent van de wereldburgers sterkere klimaatactie door hun regering en meer geopolitieke eenheid over het thema. Opvallend: dat is ook zo in grote olieproducerende landen.

Lees verder

John Mearsheimer: "Israël in grote problemen"

Politicoloog John Mearsheimer sprak met het Amerikaanse Center for Independent Stusdies in het kadere van hun Greater Middle East Debates: "Dat de Israëlische regering weigert een plan te maken voor na de oorlog is aanwijzing voor etnische zuivering"

Lees verder

De dag dat het Westen de afslachting van 274 Palestijnen definieerde als ‘een succes’

Israëliërs die dansen in de straten, het Witte Huis dat niets dan lof heeft voor een ‘gedurfde’ operatie, Rishi Sunak die zegt dat hij opgelucht is. Of hoe een moordpartij in Gaza het nieuwe normaal is geworden.

Lees verder

27 juni vormingsavond bij DWM: Kloof tussen rijk & arm en economische wetten daarachter

Aan de ene kant is er de schandalige rijkdom van een handvol gefortuneerden en aan de andere kant is er miserie van een aanzienlijk deel van de wereldbevolking. Ook in eigen land is die kloof zeer groot. Hoe valt dat te verklaren? Welke economische wetten spelen hier? En hoe komt het dat we om de zoveel tijd in een crisis belanden?

Lees verder

Palestina in de Amerikaanse alternatieve media

Deze tegendraadse selectie bevat twee video-interviews en één artikel. Een Amerikaanse Joodse legerofficier die ontslag neemt omwille van Gaza, Norman Finkelstein over Israël en de verplichting van een vorming over antisemitisme die een universiteit in de VS oplegt aan nieuwe studenten en docenten. Veel kijk- en leesplezier!

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Gaan de incivieken opnieuw ons land regeren?

Het gaat mij nog niets eens over wat zij gaan doen, maar over de wijze waarop zij het doen. Besturen kan je in een democratische rechtsstaat niet op om het even welke manier. Wetten maken, ze uitvoeren en bij betwisting er over oordelen, moet volgens de voorschriften en principes gebeuren.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium