layout component 0

Hee Fairtrade Friend!

 

Nog een aantal dagen en dan is dit jaar voorbij.. Pfoe het was een bijzonder en gek jaar. De wereldwijde pandemie heeft ons allemaal op verschillende manieren geraakt en beïnvloed. Ondernemers, boeren, producenten en leveranciers, waar ook ter wereld, hebben het zwaar. De impact is groot en we beseffen ons dat Fairtrade harder nodig is dan ooit! 

 

Ondanks dit bizarre jaar zijn wij keihard blijven werken om onze missie te verspreiden, denk aan de bananencampagne, koffie & theemaand, katoencampagne en niet te vergeten de Fairtrade Weken!

Image 1

Samen met onze Fairtrade Friends zetten we mooie stappen vooruit. Zo hebben we met Tony’s Chocolonely het Dignity 4 All project opgezet om kinderarbeid te bestrijden en te voorkomen in Ghana. Met onze vrienden van Ben & Jerry’s werken we samen aan een leefbaar inkomen voor cacaoboeren en wat dacht je van PLUS, die alle cacao in haar huismerkassortiment omgezet heeft naar Fairtrade cacao.   

 

Fairtrade verbindt elke dag producenten, bedrijven, industrie en consumenten om samen een duurzame economie te realiseren. Een economie die goed is voor mens én milieu. Ooit in Nederland begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde beweging.   

layout component 1

Dat we nu verder gaan als Fairtrade Nederland betekent zeker niet dat wij een andere missie krijgen of andere activiteiten gaan ondernemen. Nee, integendeel! Fairtrade is belangrijker dan ooit. Covid-19 heeft ons laten zien wat we eigenlijk al wisten: de manier waarop we met elkaar én met de aarde omgaan is niet oké. Dit moet veranderen en daar hebben wij jullie bij nodig! Een eerlijke wereld met gelijke kansen voor iedereen bereik je namelijk samen.

 

We willen jullie daarom allemaal bedanken. Komt ‘ie: BEDANKT! Voor het volgen, liken, reageren, stellen van (kritische) vragen, het kopen van Fairtrade producten en het steunen van onze missie.   

Image 1
Image 1
layout component 2
 
f-facebook
f-twitter
f-instagram
f-linkedin
f-youtube