Last minute Sinterklaastips | Interview programmaleider Gezonde School | Win het boek Etenst(r)ijd
Klik hier voor de webversie »
Wij wensen je
een gezellige én gezonde feestmaand!
Dag Sinterklaasje, welkom Kerstman!
We zijn alweer toe aan de laatste kalendermaand van het jaar! Wat is het snel gegaan, vind je ook niet? Deze week zeggen we 'Dag Sinterklaasje' en verwelkomen we die andere meneer met baard. Op naar het kerstontbijt, -brunch of -diner! In deze nieuwsbrief trakteren we je op tips om ook dan aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl. Doet jullie school al mee aan het programma 'Gezonde School'? Programmaleider Arianne Westhuis vertelt je er alles over. En natuurlijk vind je onderaan deze nieuwsbrief ook weer praktische informatie rondom de methoden die je gebruikt. Zie je geen methode-informatie? Maak dan snel je profiel compleet!
Kerststress
'Hé, die kerstman zegt niet voor niets HO HO HO' - Loesje
www.gezondeschool.nl
De Gezonde School
Doen jullie al mee?
In Nederland zijn op dit moment bijna 1300 scholen die het vignet Gezonde School hebben. We spraken met programmaleider Arianne Westhuis over waarom aandacht voor een gezonde leefstijl nodig is. Natuurlijk hebben ouders veel invloed, maar ook scholen spelen een grote rol als het gaat om het verankeren van een gezonde leefstijl in het DNA van een kind. 
Last minute Sinterklaastips
Voor we massaal naar het tuincentrum rennen voor een kerstboom, mogen we nog twee dagen los met Sinterklaasknutsels, -rijmpjes en andere leuke activiteiten rondom 5 december. 
Inspiratie vind je hier
Tips van Kirsten Berk
Met gezond oud worden moet je jong beginnen. Maar ja, hoe doe je dat? In dit boek leggen twee dokters en een diëtist op een leuke en heldere manier uit wat gezond en ongezond is. Co-auteur Kirsten Berk heeft alvast wat tips voor het kerstdiner op school.
Niet kopen maar koken!
Nodig je leerlingen uit om van verse ingrediënten een mooie kersttraktatie te maken. 
Lekker bewegen
Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Tijdens het kerstdiner (op school) kun je dus best een stoelendans doen!
Creatief met groente
Rauwe groenten doen het meestal goed bij kinderen, dus leef je uit met tomaatjes, komkommers, radijsjes, wortels en paprika.
Deel en win!
Wat is jouw succesrecept?

Deel jouw succesrecept voor een lekker en gezond kerstdinerhapje en win een van de twee boeken Etenst(r)ijd die we mogen weggeven. 

Dit is mijn tipTwitter
Breng leren tot leven
Praktische methode-informatie

We hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd op basis van je persoonlijke Zwijsen-profiel. Zie je geen artikelen? Dan kan het zo zijn dat je profiel niet gevuld of niet compleet is. Vul hier je profiel aan »

Vragen over je methoden of methodekeuze?
Stel ze aan ons!
De juiste methode kan kinderen het plezier in bijvoorbeeld rekenen of taal teruggeven. Onze methodeadviseurs zijn specialisten in het keuzetraject voor een nieuwe methode. De adviseurs hebben allemaal een achtergrond in het onderwijs en spreken jouw taal. Ze staan je graag bij met deskundig advies en begeleiding op maat.
Lees verder
Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd?
Dat is aardig! Ontvang zelf ook een Schooljournaal op maat:
klik hier om je in te schrijven.
Volg je Zwijsen al?

Profiel wijzigen | Contact |  Bezoek zwijsen.nl |  Afmelden