Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 31 mei 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Groei Baker Tilly zet door in 2022
Baker Tilly heeft in 2022 een omzetgroei van 9,3% gerealiseerd, waarmee de totale omzet op € 115 miljoen uitkwam. In 2021 bedroeg de omzet € 105 miljoen. Het top 10-kantoor toont zich behoorlijk ambitieus, want de doelstelling is om in 2027 € 200 miljoen omzet te behalen. Dat moet behalve met behulp van autonome groei […]
Lees verder »
Celstraf dreigt voor geschrapte Zeeuwse accountant na plunderen bankrekening werkgever
Een nu 44-jarige voormalige accountant uit Middelburg moest zich onlangs verantwoorden voor het verduisteren van ruim 6,1 miljoen euro van zijn werkgever, het Amerikaanse Industrial Services in Vlissingen. De Accountantskamer legde de man in 2020 al een doorhaling van tien jaar op, de maximale termijn.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Proactief meedenken met je klant doe je zo!

Je klanten verwachten van jou dat je proactief met hen meedenkt en dat je inspeelt op ontwikkelingen in hun branche. Met de Fiscount eindklantproducten doe je meer dan dat. Je informeert niet alleen. Je attendeert je klanten ook op risico’s en kansen met handige tips en actiepunten.

Lees verder »
Jaarrekeningen 2019/2020 nog altijd niet samengesteld: onbereikbare AA doorgehaald
Een inmiddels uitgeschreven AA heeft er ten opzichte van een klant nogal een potje van gemaakt, oordeelt de Accountantskamer. De accountant zou de jaarrekeningen samenstellen, maar hield zich lange tijd onbereikbaar. Ruim twee jaar na afloop van het verlengde boekjaar 2019/2020 heeft hij bovendien nog altijd geen jaarrekeningen samengesteld, constateert de tuchtrechter.
Lees verder »
‘Nieuwe box 3-belasting desastreus voor startups’
De hervorming van de box 3-heffing pakt waarschijnlijk rampzalig uit voor Nederlandse startups. Die waarschuwing heeft een groep vooraanstaande investeerders overgebracht in een brandbrief aan staatssecretaris Van Rij van Financiën.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe trek je klanten aan die kiezen voor jouw expertise en betrouwbaarheid?

Hoe trek je de juiste klanten aan, klanten die passen bij jouw diensten en jouw stijl? Dit kan als jij in alles helder uitdraagt waar jij voor staat. Hier helpt ‘branding’ jou mee. Tijdens deze summercourse op 24 augustus leer je van Loek Daemen de basics van branding. We kijken vooral naar wat jouw ‘brand’ zou kunnen zijn, wie jij daarmee wilt bereiken en hoe je dit concreet kunt doen.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Soft skills van onschatbare waarde in technologietijdperk

Meer efficiency moet het antwoord bieden op het grote tekort aan accountants en de noodzaak om compliant te zijn. Daarom focussen kantoren op vergaande digitalisering en het gebruik van AI en data-analyse. Maar wat doet dat met de menselijke aspecten van onze dienstverlening? Blijven we door alle efficiency- en automatiseringslagen wel dé trusted – of […]

Lees verder »
Aanpassing van de giftenaftrek in de inkomstenbelasting
Onlangs is het Wetsvoorstel Fiscale Verzamelwet 2024 bij de Tweede Kamer ingediend. In dit wetsvoorstel zijn tal van wijzigingen opgenomen, waaronder wijzigingen van de giftenaftrek in de inkomstenbelasting. Giften zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen, wanneer zij voldoen aan een aantal voorwaarden. Een aantal van deze voorwaarden wordt in het desbetreffende wetsvoorstel aangepast, verduidelijkt of […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Duurzaamheidsmonitor van Visma-bedrijven Yuki en SmartTrackers maakt verplichte rapportage toegankelijk voor mkb

Visma-bedrijven Yuki en SmartTrackers lanceren de Duurzaamheidsmonitor, waarmee op basis van financiële data een onderneming direct inzicht krijgt in haar CO2-voetafdruk. Yuki is de eerste boekhoudsoftware die dit volledig geautomatiseerd mogelijk maakt en deze informatie op een laagdrempelige manier toegankelijk maakt voor het mkb.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid, terwijl Brussel voortraast

Ruim vier op de tien bedrijven in Europa heeft nog steeds geen beleid op het gebied van klimaat, duurzaamheid, sociaal- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijna net zoveel bedrijven zijn niet op de hoogte van de Europese CSRD-richtlijn die hen verplicht daar vanaf 2024 of 2025 over te rapporteren.

Lees verder »
Adviessoftware Akkermans & Partners wordt onderdeel van DIAS Group
De DIAS Group, aanbieder van softwareoplossingen voor het MKB, corporates en dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag aan dat de adviessoftware van Akkermans & Partners onderdeel wordt van DIAS Group. De adviessoftware van Akkermans is ontwikkeld voor onder meer accountants, fiscalisten en pensioenadviseurs.
Lees verder »
Geen eigenwoningaftrek omdat leningen niet aan de eisen voldoen
Een door een belastingplichtige in Duitsland aangekochte woning is gefinancierd met leningen die 35 jaar lopen. Daarbij is niet voldaan aan de eis van annuïtaire aflossing. De rechtbank Zeeland-West-Brabant keurt de door de inspecteur opgelegde navorderingsaanslagen goed en verklaart het beroep van de belastingplichtige ongegrond.
Lees verder »
Verplicht visie geven op re-integratietraject in plan van aanpak per 1 juli
Werkgevers en zieke werknemers moeten vanaf 1 juli 2023 bij het plan van aanpak en de eerstejaarsevaluatie hun visie op het re-integratietraject geven.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Wat is er toch met de voorlopige jaarrekening?
Van Rij ziet verplaatsen eigen woning naar box 3 niet zitten
Minister Kaag positief over beëindigen beursnotering bedrijven zonder accountant
‘WHOA is te complex en te duur’
OPLEIDINGEN
Digital Boost event in Groningen
Yuki
6 juni 2023
COS 4400N: Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden
Extendum
20 juni 2023
Cursus Box 2 en 3 in 2023: wat te doen met een miljoen?
Accountancy Vanmorgen
20 juni 2023
VACATURES
Assistent-Accountant controlepraktijk (beginnend)
KRC Van Elderen
Zwolle
Gevorderd assistent accountant • Dordrecht
WEA Deltaland
Dordrecht
Relatiebeheerder – Accountant
Moore MTH
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN