Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 1 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Jaarrekeningen onterecht samengesteld op basis van microregime: ‘evidente en ernstige fout’
De onenigheid die ontstond tussen de drie aandeelhouders van een automatiseringsbedrijf heeft ook de accountant die de jaarcijfers samenstelde flink in de problemen gebracht. Het conflict bracht aan het licht dat de AA enkele jaarrekeningen ten onrechte had samengesteld op basis van het microregime. De Accountantskamer legt de accountant daarom nu een berisping op.
Lees verder »
Wet implementatie Richtlijn kleineondernemersregeling naar Tweede Kamer
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft de Wet implementatie Richtlijn kleineondernemersregeling naar de Tweede Kamer gestuurd. Het wetsvoorstel strekt tot implementatie van de Richtlijn kleineondernemersregeling. Deze implementatie moet uiterlijk 31 december 2024 zijn afgerond zodat de wijzigingen die met de implementatie samenhangen met ingang van 1 januari 2025 van toepassing zijn.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Een verkeer advies over erfrecht kan behoorlijk in de papieren lopen

Erfrecht is een delicate kwestie. Als adviseur moet je op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en valkuilen. Laat je daarom tijdens een eendaagse stoomcursus op 3 april bijpraten door Prof. Bernard Schols. Na afloop kun jij je cliënt optimaal adviseren, waarmee je cliënt de fiscus het nakijken geeft.

Lees verder »
Eumedion: stoelendans van accountantskantoren komt op gang
De meeste beursgenoteerde ondernemingen hebben in 2014 en 2015 voor het laatst een nieuw accountantskantoor benoemd om de boeken te controleren, en dus lopen veel van die ondernemingen momenteel tegen het eind van de wettelijk maximale ‘zittingstermijn’ van tien jaar van hun accountant.
Lees verder »
Geen arbeids-, maar opdrachtovereenkomst: stichting mocht beheerder aan de kant zetten
Tussen de stichting Heerlijkheid Brederode en de beheerder van de Ruïne van Brederode in Santpoort bestond geen arbeidsovereenkomst, maar een opdrachtovereenkomst. De stichting kon deze overeenkomst daarom opzeggen zonder toestemming van het UWV en instemming van de beheerder. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank Noord-Holland besloten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de overwegingen om een IB-onderneming in de BV te brengen?

Op 5 april bespreekt Ewoud de Ruiter zowel de variant van de geruisloze inbreng (zonder fiscaal afrekenen) als de ruisende inbreng (met fiscaal afrekenen). Wat zijn de aandachtspunten bij de beide varianten? Wanneer kies je welke variant? Waar moet je op letten en hoe kun je eventuele obstakels oplossen?

Lees verder »
KENNISPARTNER
De accountant: leider in duurzaamheid of duurzaamheid in leiderschap?

‘Juf, juf, juhuf, …’. ‘Ja Marijke, wat is er?’. ‘Duurzaam en milieu en zo, dat moet toch beginnen bij de leiders?’ ‘Uh, …J… nou, ja, jaah.’ De juf was even van haar à propos. Marijke had vast iets gelezen of gehoord of praatte haar vader of moeder na. Ze zat er ’s avonds nog eens […]

Lees verder »
Wetsvoorstel moet belastingheffing bij aanschaf vastgoed via aandelentransacties gaan regelen
Het kabinet is een internetconsultatie gestart over conceptwetgeving waarmee een fiscale constructie bij de verkrijgingen van nieuwe onroerende zaken wordt bestreden. In de huidige wetgeving is het onbedoeld mogelijk om nieuwe onroerende zaken via een aandelentransactie zo over te dragen dat er noch btw, noch overdrachtsbelasting verschuldigd is.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Samen een bedrijf runnen? Doe dit nooit zonder een aandeelhoudersovereenkomst

Een bv is zo opgericht. Leuk; een veelbelovende nieuwe bedrijfsactiviteit samen met een of meerdere enthousiaste aandeelhouder(s) opstarten. Even langs de notaris, standaardstatuten en dan hopla van start. Pand huren en inrichten, investeren, werknemers in dienst nemen, leveranciers zoeken, marketing regelen enzovoort. Maar wat als na enige tijd blijkt dat de samenwerking toch niet optimaal […]

Lees verder »
Van den Broek accountants gaat samen met Abin Accountants
Van den Broek Accountants uit Leiden is sinds 1 januari 2023 onderdeel geworden van Abin accountants. Vanaf begin maart 2023 zullen alle medewerkers van Van den Broek verhuizen naar de vestiging van Abin aan de Keyserswey 89 in Noordwijk.
Lees verder »
TEK-vergoeding voor energie-intensief mkb vanaf 21 maart aan te vragen
Mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale omzet kunnen vanaf 21 maart de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aanvragen. De TEK-regeling is een tijdelijke tegemoetkoming voor energie-intensieve mkb-bedrijven voor de gestegen gas- en elektriciteitskosten.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Kabinet ziet Europese heffing voor internetgebruikers niet zitten
Forse omzetstijging auto- en motorbranche in 2022
WOZ-waarde stijgt, gemeentebelastingen minder hard omhoog
RA vroeg ten onrechte NOW aan voor eigen kantoor: maand doorhaling
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
15 maart 2023
Webinar | Hoe help je jouw klant met coronaschulden?
Accountancy Vanmorgen
16 maart 2023
Legal ontbijtsessie ‘Flexibele arbeid: een zegen of een plaag?’
The Legal Company
23 maart 2023
VACATURES
Assistent Accountant
Marshoek
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur mkb – Zwolle
KRC Van Elderen
Zwolle
Senior manager Accountancy general practice samenstelpraktijk te Arnhem
Klop
Arnhem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN