Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Jan Jambon liegt en intimideert DeWereldMorgen en de hele socioculturele sector

DeWereldMorgen houdt zich aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, en aan de regels van de democratie. Dat, en niets anders, is de conclusie van een bijzondere inspectie die het Departement Cultuur op vraag van Minister Jan Jambon bij onze organisatie, GetBasic vzw, uitvoerde. Toch vindt de minister het nodig om in antwoord op een vraag in het parlement opnieuw verdachtmakingen tegen DeWereldMorgen te uiten, en de hele socioculturele sector te intimideren.

Lees verder

Betoging bij genocidezaak Zuid-Afrika tegen Israël in Den Haag: “Stil blijven is niet de oplossing”

De hele wereld keek de afgelopen twee dagen, 11 en 12 januari, mee naar de eerste openbare hoorzitting van het Internationaal Gerechtshof in de genocidezaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen tegen Israël. Mensen vanuit het hele land en ook uit België reisden af naar Den Haag om voor Palestina te betogen en de zaak vanaf buiten te volgen. Ook DeWereldMorgen was erbij.

Lees verder

Hoe gevaarlijk zijn de Houthi’s?

Op donderdag 11 januari lanceerden de VS en Groot-Brittannië luchtaanvallen tegen stellingen van de Houthi’s in Jemen. Ze kwamen er als antwoord op de aanhoudende drone- en raketaanvallen van de Houthi’s op commerciële schepen in de Rode Zee, die begonnen nadat Israëlische oorlog tegen Gaza uitbrak. Wie zijn de Houthi’s en hoe gevaarlijk zijn ze?

Lees verder

Vraag en antwoord over de Zuid-Afrikaanse genocidezaak tegen Israël

De genocidezaak die Zuid-Afrika aanspande tegen Israël is gister en vandaag (11 en 12 januari) in Den Haag begonnen. Liga voor Mensenrechten en 11.11.11 maakten een Q&A op voor geïnteresseerden die deze belangrijke zaak opvolgen.

Lees verder

Het boek van Kristof Calvo verdient een voorschot van vertrouwen

Als ik het gevoel heb dat Kristof Calvo in ‘Staat van vertrouwen’ botst op de limieten van zijn eigen veronderstellingen, dan betekent dat in de eerste plaats dat ik het een goed boek vind.

Lees verder

Tegendraads leesvoer: Palestina, Oekraïne, Idaho en véél John Pilger

Internationale solidariteit: Indiase bouwvakkers weigeren naar Israël gezonden te worden. Daarmee opent onze selectie van deze week uit de internationale alternatieve pers. Verder: de kijk van voormalig Zwitsers kolonel Jacques Baud op de oorlog in Oekraïne, en het hardvochtige hooggerechtshof van de VS. Tenslotte een eerbetoon aan een recent overleden journalistiek icoon, John Pilger, in 25 interviews. Zeg af dat familiebezoek, laat zitten die natuurwandeling, hier is ons tegendraads lees- en kijkvoer.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vlaams Parlement overweegt nooddecreet voor de Dender

  Climaxi was gisteren present op de Commissie Openbare Werken van het Vlaams Parlement. Op de agenda: de overstromingen in de Denderstreek. Minister Lydia Peeters heeft in elk geval geleerd dat stuwen en sluizen niet...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium