Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 15 juli 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Lekker lezen tijdens de zomer? Geniet van prachtige reportages en bijzondere interviews met Dans Magazine

Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. Met in ons komend nummer:

  • Junadry Leocaria verdiept zich in haar (dans)roots
  • Barend Voogd blikt terug op dansscènes uit James Bond-films
  • Ed Wubbe over zijn dans-remake van de filmklassieker Casablanca
  • Beeldend kunstenaar David Bade vereeuwigde de breakdancers van HFC crew in een kunstwerk in de hal van het Heerlense museum Schunck
  • Alle genomineerden voor de Zwanen en de prijzen van de Nederlandse Dansdagen op een rijtje

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement


Dansnieuws

De theaters zijn weer geopend en dat betekent ook dat alle gezelschappen weer verder gaan waar ze zijn gebleven! De Junior Company van Het Nationale Ballet heeft voor het aankomende seizoen alvast nieuw danstalent aan de haak geslagen. Wie zijn deze dansers?

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


 

Jan Kooijman en Igone de Jongh te zien in nieuwe dansfilm Piece of My Heart

Dansliefhebbers opgelet! Er komt een nieuwe dansfilm aan. Dana Nechushtan, de regisseur van successeries als Hollands Hoop en Dunya & Desie, is van start gegaan met de productie van de nieuwe Nederlandse speelfilm Piece of My Heart. De cast bestaat uit de danseressen Elaine Meijerink en Roos Englebert en acteurs Peter Paul Muller, Daniël Boissevain, Gijs Scholten van Aschat, Katelijne Damen, Yannick Jozefzoon, Gijs Blom, Tina de Bruin, Jan Kooijman en Igone de Jongh. Wat kunnen we verwachten?


Vicky is 69 jaar en professioneel danseres - hoe doet ze dat?

Professionele dansers zijn zich vanaf het begin al bewust van de houdbaarheidsdatum van hun carrière. Als danser vraag je fysiek namelijk heel veel van je lichaam en hoewel dat lange tijd goed kan gaan, besluiten veel dansers iets anders te gaan doen wanneer ze halverwege de dertig zijn. Het risico op blessures wordt te groot en het beroep wordt ook steeds zwaarder wanneer je ouder wordt. Sommige dansers trekken zich echter niets aan van die leeftijdsgrens en doen er alles aan om zo lang mogelijk door te gaan. Zo ook de 69-jarige Vicky Shick. Wat is haar geheim?


Première Blasphemy Rhapsody krijgt staande ovatie

Na drie keer uitstellen was het maandagavond 5 juli toch echt zo ver: Blasphemy Rhapsody van ICK ging in de Meervaart in Amsterdam in première. Tijdens de lockdowns gingen de makers Emio Greco en Pieter C. alsnog aan de slag met dansers via online verbindingen, om zo een nieuw werk te maken over de veranderlijkheid van het leven. Heel passend dus in het kader van de pandemie. Wij mochten erbij zijn.
 


''Als Indiase danseres word je nooit Beyoncé''

In haar geboorteland India heeft ze de status van een ster. Tienduizenden volgen de danseres, choreografe én actrice op Instagram. Haar foto met Jiří Kylián, begin mei geschoten in Den Haag, had binnen luttele minuten duizenden likes. Maar in de prachtige Kerkstudio in Korzo, een dag na de ontmoeting met Kylián, is van dat alles niets te merken. Rustig, bescheiden en bloedserieus volgt Rukmini Vijayakumar de aanwijzingen op die Leo Spreksel, artistiek leider van het India Dans Festival, haar geeft.


10 epische dansscènes in films

Houden jullie ook zo van dansfilms? Er zijn talloze Hollywood-pareltjes waarin de mooiste dansscènes in beeld zijn gebracht. Wij zetten tien epische dansscènes op een rijtje. 


Portfolio voor dansers: zo val je op

Als uitvoerend danser ben je continu afhankelijk van audities, losse klussen en connecties. Hoe kun je ervoor zorgen dat je het werk kunt doen dat je leuk vindt? En dat je wordt uitgenodigd voor een auditie? Tijdens de Portfolio-dag van Dansindustrie geven verschillende professionals uit het werkveld masterclasses om je zo goed mogelijk op weg te helpen.


 

Ben jij de nieuwe stagiair(e) van Dansmagazine.nl?

Heb jij een vlotte pen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je iedere dag met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dansmagazine.nl is de website van het enige Nederlandse tijdschrift over dans: Dans Magazine. Alle dansstijlen komen aan de orde, als ook voorstellingen, dansgezelschappen, choreografen, dansers en festivals.


Ingezonden mededeling

Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.