Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 25 maart 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! 


Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. 

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement


Online balletlessen via zoom voor de dansers van Het Nationale Ballet: het begon als een noodgedwongen oplossing tijdens de eerste lockdown maar groeide uit tot een wereldwijd succes. Nadat de eerste livesteams van Het Nationale Ballet op Facebook enthousiast waren ontvangen, maakten ze een reeks balletlessen openbaar op YouTube. De serie behaalde vervolgens meer dan 2,5 miljoen views en vele kijkers oefenden thuis mee.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Ingezonden mededeling


Triptych van Peeping Tom bij ITALive – za 3 apr

Triptych is de eerste dansvoorstelling op het nieuwe streamingplatform ITALive van Internationaal Theater Amsterdam. Peeping Tom is het Belgisch danstheatergezelschap van Gabriela Carrizo en Franck Chartier en Triptych is een van de hoogtepunten uit hun repertoire. Live gedanst in de Rabozaal aan het Leidseplein, rechtstreeks in uw woonkamer. Zaterdag 3 april, 20:30 uur. 


Een dag op Lucia Marthas met Gyman Reeb: ‘‘Ik wil zo breed mogelijk worden opgeleid’’

Het Lucia Marthas Institute Of Performing Arts leidt ieder jaar tientallen jonge talenten op tot podiumkunstenaars binnen de uitvoerende kunsten. Hoewel het zwaartepunt op dans ligt, krijgen studenten ook les in acteren en zang. Hoe is het eigenlijk om naar deze school te gaan? En hoe ziet een typische dag eruit? Wij zochten het voor je uit en zijn op pad gegaan met Gyman Reeb, een tweedejaars hbo-student van de opleiding. Hij vertelde ons alles over zijn ervaringen, ambities en dromen.


Jan Kooijman in een nieuwe vierdelige serie op NPO 2: Dans met mij

Vanaf 4 april zoekt voormalig danser en acteur Jan Kooijman de nieuwe generatie dansers en choreografen op, in de nieuwe vierdelige serie van NPO. Wat is hun achtergrond? Wat zijn hun drijfveren? En waar staan ze nu in hun carrière? Hij vraagt ze om speciaal voor het programma een choreografie te maken waarin die vragen zichtbaar zijn.


Bijzonder: Turboslapstick Knock-Out is een ode aan de actiefilm

Wanneer je van dans en van actiefilms houdt, dan mag je deze nieuwe voorstelling niet missen. Jakop Ahlbom Company, ISH Dance Collective en DeLaMar Theater trappen samen het nieuwe theaterseizoen af met de productie Knock-Out. Dit fysieke spektakel vol turboslapstick, acrobatische trucs en visuele effecten belooft de bezoekers op het puntje van hun stoel te laten zitten.


Winnen! Wij mogen 3 boeken weggeven

Bij Dans Magazine kun je echt van alles winnen: o.a. het boek Yoga & Dans als levenskunst. Wil je kans maken op één van de drie boeken die door Ilse en Magda beschikbaar worden gesteld? Klik hier en beantwoord de vraag:
Welke associaties komen bij je op wanneer je de titel 'Yoga & Dans als Levenskunst' leest?


De Slow Walk challenge: zo doe je ‘m

Heb jij de slow walk al voorbij zien komen op sociale media? Met deze challenge word je uitgedaagd om in slow motion te lopen maar op je plek te blijven. Veel dansjes en challenges worden populair dankzij kanalen als TikTok of videogames zoals Fortnite. Dit keer gaan we wat dieper in op één van de challenges: de slow walk.  De challenge bestaat uit drie onderdelen, die je ook los van elkaar kunt uitvoeren. In dit artikel leggen we je uit hoe!


 


Ben jij de nieuwe stagiair(e) van Dansmagazine.nl?

Heb jij een vlotte pen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je iedere dag met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dansmagazine.nl is de website van het enige Nederlandse tijdschrift over dans: Dans Magazine. Alle dansstijlen komen aan de orde, als ook voorstellingen, dansgezelschappen, choreografen, dansers en festivals.


Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 


Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.


Legendarische choreografieën: Live door Hans van Manen

De 88-jarige Hans van Manen is een van de meest succesvolle choreografen ter wereld. Hij heeft meer dan 125 balletten gemaakt, waarvan Live ongetwijfeld de meest legendarische is. Van Manen maakte deze choreografie in 1979 als onderdeel van het avondvullende Live/Life.


 


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.