Jan Willem van de Groep (Energiesprong): "Bouwsector gaat concurreren met energiesector"

3 years ago


Text only:

Maandelijkse nieuwsbrief van het project Samen Energie Besparen van Vastgoed Belang, belangenbehartiger van de particuliere vastgoedbelegger.


Nieuwsbrief Nummer 9 2015


"Vastgoed Belang wil dat in 2020 80% van het bezit van onze leden een energielabel C of hoger heeft. Dat geldt zowel voor kantoren, winkels, zorgcentra als woningen."


Geachte lezer,


De vakantie is voor iedereen weer voorbij, een enkele uitzondering daargelaten. We hebben weer getracht een interessante nieuwsbrief voor u te maken met onderwerpen over duurzaamheid en energie besparen. De rode lijn in deze nieuwsbrief is ‘Nul op de meter/energieneutraal’.
Interessant is een voorpublicatie van een interview met Jan Willem van de Groep, dat in het E-zine Wonen is opgenomen. Dit E-zine Wonen komt in oktober uit.
Ik wens u veel leesplezier.
Met vriendelijke groet,
Cees Jonker.

Jan Willem van de Groep (Energiesprong): “Bouwsector gaat op energiegebied concurreren met energiesector"


"De start van de landelijke Stroomversnelling gaat trager dan verwacht. Er zijn nu 500 corporatiewoningen verduurzaamd tot nul-op-de-meter", zegt programmaregisseur Jan Willem van de Groep van de Energiesprong, het innovatieprogramma van het Rijk om verduurzaming in de gebouwde omgeving te versnellen. Van de Groep optimistisch: “Verhuurders mogen een energieprestatievergoeding vragen zodra ze een woning tot nul-op-de-meter verduurzamen of een energiesprong van G naar A maken.” Lees hier het complete interview met Van de Groep, een voorpublicatie van het in oktober te verschijnen ezine 'Nul-op-de-meter' van Vastgoed Belang.


Renovatie naar nul-op-de-meter in één dag.

Minister Blok: 'bijna energieneutraal' is een epc van 0,2


Vanaf december 2021 moeten alle nieuwbouw ‘bijna energieneutraal’ zijn. Volgens minister Blok van Wonen en Koninkrijksrelaties komt dit neer op een energieprestatie coëfficiënt (epc) van 0,2. Voor overheidsgebouwen geldt deze ‘bijna neutraal’ eis al vanaf 1 januari 2019. Lees hier het complete bericht

RAI uitgebreid met zeer duurzaam 'Amtrium'


De nieuwste uitbreiding van de RAI heet Amtrium, een samentrekking van Amsterdam en atrium. Het ligt aan de noordzijde van het RAI-complex. Het gebouw is gecertificeerd met een BREEAM-NL Excellent label. Lees meer over deze duurzame verbouwing


Vastgoed Belang


Vastgoed Belang is een belangenbehartiger van particuliere beleggers in vastgoed, die goed zijn voor 60% van de jaarlijkse investeringen in vastgoed. Die belangenbehartiging richt zich op verbetering van het rendement, dat met name door het overheidsbeleid in de exploitatie van (zelfstandige) woningen en utiliteitsgebouwen zorgen geeft.

“Middensegment huursector moet groter“


Er is meer aanbod nodig in het middensegment (tot €1.000 kale huur per maand) in de huursector. Dit vermindert de druk op de sociale huursector. Dit stellen VGM NL, de brancheorganisatie van de vastgoedmanagers, en de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) in een gezamenlijke huurrapportage met cijfers over het tweede kwartaal over 2015.
Lees het bericht hier.

Isolatiewerk nog steeds in lage btw


Per 1 juli dit jaar valt het arbeidsdeel van de renovatiewerkzaamheden weer onder het hoge btw tarief van 21 procent. Maar voor isolatiewerkzaamheden geldt nog steeds het lage tarief van 6 procent. dit is van toepassing op woningen ouder dan twee jaar. Er moet geïsoleerd worden met o.a. glaswol, steenwol, piepschuim of (isolatie) glas. Over het materiaal wordt wel 21 procent gerekend.
Meer informatie bij de Belastingdienst.

GeoPhy hub voor open vastgoeddata


Start-up GeoPhy, voortgekomen uit de TU Delft, verzamelt (openbare) data over actuele vastgoedwaardes, taxaties, markttransacties, leegstandspercentages, prijzen etc. Door 1.200 (!) open datasets aan elkaar te knopen, kan GeoPhy ken elk vastgoedobject een score toe op een schaal van 1 tot 200. Lees meer op de site van Samen Energie Besparen

"Rijksoverheid remt energieneutraal bouwen" 


Energieneutraal bouwen zijn nu al de norm moeten zijn en niet pas in 2050. Dit schrijven Wytze van der Naald, adviseur duurzaamheid bij duurzaam2day, en Bart van Opzeeland, consultant bij EnerQuest en campagneleider bij Greenpeace. De oplossingen? De overheid kan de btw voor nieuwbouw verlagen naar 6 procent. Ook zou een gunstiger hypotheekaftrek tarief voor energieneutrale woningen uitkomt kunnen bieden. Lees hier meer
Samen Energie Besparen
Cees Jonker
Vastgoed Belang
Share
Tweet
Forward
Share
+1
© 2015 Vastgoed Belang
U heeft zich aangemeld voor updates van Samen Energie Besparen, een project om energiebesparing onder de leden van Vereniging Vastgoed Belang te bevorderen.
Dit bericht is verzonden aan newsletter@newslettercollector.com.
Heeft u nog verder vragen, neemt u dan contact op met:
Vastgoed Belang
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA Amsterdam
Telefoon: (020) 34 63 123
E-mail: info@vastgoedbelang.nl
Realisatie nieuwsbrief: Wessel Simons (Responsive Media)
This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vastgoed Belang Ledenservice B.V. · Nachtwachtlaan 20 · Amsterdam, Noord Holland 1058 EA · Netherlands

vastgoedbelang.nl

Categories: Real Estate
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019