Problemen met bekijken van deze e-mail?
Bekijk de mail in uw internetbrowser

 maart 2023
Ramadan en je sportprestatie, slecht slapen en het effect op je kracht, blaren vermijden, schietsport en zwangerschap en meer lees je in deze nieuwste editie van Sportzorg nieuwsbrief!
Veel leesplezier!

Heb je tips, ideeën of wil je gewoon iets melden?
Stuur gerust een mail aan: info@sportzorg.nl

Ramadan en je sportprestatie

Op 22 maart 2023 is de Ramadan van start gegaan. Deze tijd van vasten loopt door tot en met 19 april 2023.

Tijdens deze vastenmaand mogen moslims dertig dagen lang alleen vóór zonsopgang en na zonsondergang eten en drinken. Als sporter wil je natuurlijk blijven presteren. Hoe pak je dat nu het beste aan? Lees de 5 tips!

Lees de 5 tips

Blaren vermijden? Dat kan!

Blaren zijn vervelend, pijnlijk en kunnen je wandelplezier behoorlijk verminderen. Gelukkig zijn er manieren om blaren te vermijden.

Het meest belangrijke is natuurlijk om goed passende schoenen én sokken te dragen. Daarnaast kun je verschillende elementen toevoegen om het comfort en bescherming te verhogen. Welke elementen dat precies zijn, vertelt partner Sidas. Lees de vier tips!

Lees de 4 tips

Schietsport beoefenen tijdens zwangerschap

Tot welke zwangerschapsduur is het veilig voor politievrouwen om hun schiettrainingen te doen en op basis daarvan tijdens de dienst eventueel het wapen te trekken?

Om een goed antwoord te kunnen formuleren is sportarts Ria van Rooijen de literatuur ingedoken en heeft zij een onderscheid gemaakt in houding en beweging, geluid en gehoor, chemische risicofactoren, zoals lood, kruit en andere zware metalen en biologische factoren, zoals lang staan, extreme inspanning en hitte.

Lees meer

Slechte nacht minder kracht

Je slaapt slecht en verwacht dat je met een beetje actief sporten er wel weer bent. Maar wist je dat een slechte nachtrust invloed heeft op je kracht?

Sportdiëtist, bewegingswetenschapper en niet praktiserend fysiotherapeut Tjieu Maas heeft dit verder uitgezocht en voor je op een rij gezet. Ook geeft hij 4 tips om met een slechte nacht om te gaan én 4 tips om beter te slapen.

Meer over het onderzoek

Internationale Vrouwendag! Wees een beetje lief voor jezelf

Veel jonge vrouwelijke sporters zijn ervan overtuigd dat ze lichter en strakker aan de start moeten verschijnen om goed te presteren. Het is een thema waarvan we weten dat de lijn tussen genoeg en gezond eten snel wordt overschreden door de mythe dat je slank en afgetraind moet zijn. De juiste balans hierin vinden kan uitdagend zijn.

Sportarts in opleiding Sharon Hendriks vertelt hier meer over en deelt haar ervaring.

Lees meer

Een paar van 'onze' vrouwelijke sportartsen! Trots op het werk wat ze doen!

Cursussen voor de professional:

In 2023 staat er weer een mooi aanbod aan cursussen op het programma. Bekijk de nascholingsagenda op Sportgeneeskunde.com voor de komende scholing.
Bekijk de nascholingsagenda

Partners Sportzorg

Heb je goede content die je via Sportzorg (website, nieuwsbrief én sociale mediakanalen) onder de aandacht wilt brengen? Sluit je dan aan als partner
Neem vrijblijvend contact met ons op via info@sportzorg.nl en we kijken samen naar de mogelijkheden.
Volg ons op onderstaande social mediakanalen en je bent als eerste op de hoogte van (nieuws)berichten!
Facebook
Instagram
Website
Hoe beoordeel je deze nieuwsbrief? Klik op de link en geef je cijfer aan ons door. Cijfer 1 is de laagste beoordeling en dan weten we dat we nog veel moeten verbeteren en cijfer 10 zou betekenen dat alles perfect is! ;-)
Bedankt!
Copyright © 2023 Sportzorg.nl, All rights reserved.
Ons postadres is:
Sportzorg.nl
Professor Bronkhorstlaan 26
Bilthoven, Utrecht 3723MB
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Je ontvangt deze mail van Sportzorg.nl omdat je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van Sportzorg.nl. Wil jij geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit voor de nieuwsbrief.