Problemen met bekijken van deze e-mail?
Bekijk de mail in uw internetbrowser

juni 2023

Voet als basis

Je voet is de belangrijke basis voor een goede houding van je lichaam. Juist je voetenstand kan eraan bijdragen dat je minder blessures krijgt. In deze nieuwsbrief lees je diverse oplossingen om pijnvrij te bewegen
Verder lees je meer over het belang van een goede nachtrust, skeeleren en invloed van melk op hart- en vaatziekten. Kortom: een extra gevulde nieuwsbrief om de zomermaanden mee door te komen.

De komende weken gaat het Sportzorg-team ook even met de voetjes omhoog; genieten van de vakantie. Wij wensen iedereen fijne zomermaanden toe!

Tot eind augustus!

Heb je tips, ideeën of wil je gewoon iets melden?
Stuur gerust een mail aan: info@sportzorg.nl

Gezocht: sporter met jumpersknee / spingersknie voor Jumpfood studie

Een team van sportartsen en onderzoekers van SportsValley/Ziekenhuis Gelderse Vallei, WUR en UMCG heeft de Jumpfood studie opgezet. In deze studie onderzoeken zij of een voedingssupplement met collageen en vitamine C bijdraagt aan een beter herstel van de Jumpers knee / Springersknie.

De sporters die mee doen met het onderzoek krijgen goede medische zorg en begeleiding én blijven bij de fysiotherapeut onder behandeling. Ben jij of ken jij een sporter die last heeft van een Jumpersknee / Springersknie en wil meewerken aan dit onderzoek? Meld je aan of geef het door.
Meer over Jumpfood studie

Waarom inlegzolen in je schoenen dragen?

Elke dag leveren onze voeten een geweldige prestatie, zonder dat we ons dat eigenlijk realiseren. Door deze prestatie kunnen je voeten moe worden. Sommige mensen beschouwen dit als normaal, maar er is een oplossing om onze voeten te verlichten en ze het ultieme comfort te geven: het dragen van inlegzolen.

Ook al zijn inlegzolen onzichtbaar, volgens Sidas zijn ze essentieel. Waarom? Partner Sidas legt het uit met een kort interview met Thomas Arnaud, podoloog bij Sidas Sports Orthopedics Center.

Lees de 5 tips

[video] Ingegroeide teennagel en een voetbadje; geen goede combi

Een ingegroeide teennagel hoort in het rijtje thuis van veelvoorkomende voetklachten. Vaak zie je dat de nagel van de grote teen ingroeit, maar ook de nagels van de kleinere tenen kunnen ingroeien. Een middel dat je vaak gebruikt om van die ingegroeide teennagel af te komen, is een voetenbad. Maar is dat wel een goed idee?

In de video van Voetencentrum Wender vertelt podotherapeut Sevinc Akkozak samen met Babet meer over de oorzaken van een ingegroeide teennagel en welke mogelijkheden er zijn om je ingegroeide teennagel weer te herstellen.

Lees meer en bekijk de video

De kracht van goed slapen

Of je nu een professionele atleet bent of je jezelf bezig houdt met een wekelijkse work-out; rust en herstel zijn net zo belangrijk als de training zelf. Een van de meest krachtige en toch vaak verwaarloosde middelen voor een optimaal herstel, is een goede nachtrust.

Slapen is niet alleen een passieve bezigheid waarbij we even "uit" staan. Het is een actief proces waarin ons lichaam herstelt, regenereert en zich klaarmaakt voor de volgende dag. Of je nu je spiermassa wilt vergroten, je conditie wilt verbeteren, herstellen van een blessure of bezig wilt zijn met een gezonde levensstijl. Slapen is geen overbodige luxe, maar een essentiële behoefte van ons lichaam.  

Voor het verbeteren van je slaapkwaliteit geeft M Line je drie tips en meer...

Bekijk de tips en meer

[PERSBERICHT] Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

De KNSB en VeiligheidNL slaan de handen ineen. Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad! Zo luidt de boodschap van de eerste gezamenlijke campagne van de schaatsbond en het kenniscentrum voor letselpreventie. Samen willen ze de groeiende groep skeeleraars goed voorbereid en beschermd op pad krijgen, zodat blessures worden voorkomen. Op Sportzorg hebben wij nu ook een uitgebreide informatiepagina over skeeleren (vaardigheden, veiligheid, blessures).
Lees het volledige persbericht

Invloed drinken van melk op hart- en vaatziekten

Donderdag 1 juni 2023 was het 'Wereldmelkdag'. Melkproducten vormen een groot deel van het typische Nederlandse voedingspatroon. Het voedingscentrum adviseert volwassenen om 2 à 3 porties (300 tot 450 ml) melkproducten per dag te consumeren om het risico op onder andere botbreuken, darmkanker en suikerziekte te verlagen.

Maar wat is precies de invloed van het drinken van melk op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten? Verlaagt het drinken van melk dit risico? Onze expertisepartner Medicus Online zocht dit uit en heeft de belangrijkste feiten op een rij gezet.

Belangrijkste feiten over melk

Afwijkende voetenstand medeoorzaak blessures

Zo comfortabel mogelijk sporten. Dat willen we allemaal! Of je nu recreatief sport of een topsporter bent; we willen met plezier sport beoefenen. Wist je dat bij sport de voeten wel 3-5 keer het lichaamsgewicht moeten dragen ten opzichte van gewoon lopen? Deze belasting vergt veel van ons lichaam en bij een verkeerde belasting van de spieren en gewrichten ontstaan blessures. Blessures zijn vaak te wijten aan een afwijkende voetstand.

Laat dat nou precies hetgeen zijn dat we met een sportzool kunnen voorkomen. Beter voorkomen dan genezen, toch? Daar weten de fysiotherapeuten aangesloten bij VSO netwerk alles van. Lees daarom de blog van VSO netwerk.
Direct naar de blog

Voedingspraat: een serie podcasts over afvallen

Afvallen. Dat lijkt zo simpel: gewoon meer bewegen en minder eten en dan komt het wel goed… Niet dus. Afvallen is moeilijker dan het lijkt. Dat komt omdat er veel factoren zijn die invloed hebben op het gewicht en vooral op de balans tussen eten (energie-inname) en bewegen/activiteit (energiegebruik).

Daarom hebben Esther en Anneke dit thema gesplitst in vier afleveringen. Beluister de laatste aflevering.

Beluister deel 4

Zomerperiode

De vakantieperiode is het uitgelezen moment om een stapje terug te zetten en te genieten van rust, fijne mensen om je heen, je geest ontspannen, om nieuwe doelen te stellen. Precies wat wij de komende tijd ook gaan doen. Eind augustus verschijnt er weer een nieuwe editie van de nieuwsbrief. Tot dan!

Cursussen voor de professional:

In 2023 staat er weer een mooi aanbod aan cursussen op het programma. Bekijk de nascholingsagenda op Sportgeneeskunde.com voor de komende scholing.
Bekijk de nascholingsagenda

Partners Sportzorg

Heb je goede content die je via Sportzorg (website, nieuwsbrief én sociale mediakanalen) onder de aandacht wilt brengen? Sluit je dan aan als partner
Neem vrijblijvend contact met ons op via info@sportzorg.nl en we kijken samen naar de mogelijkheden.
Volg ons op onderstaande social mediakanalen en je bent als eerste op de hoogte van (nieuws)berichten!
Facebook
Instagram
Website
Hoe beoordeel je deze nieuwsbrief? Klik op de link en geef je cijfer aan ons door. Cijfer 1 is de laagste beoordeling en dan weten we dat we nog veel moeten verbeteren en cijfer 10 zou betekenen dat alles perfect is! ;-)
Bedankt!
Copyright © 2023 Sportzorg.nl, All rights reserved.
Ons postadres is:
Sportzorg.nl
Professor Bronkhorstlaan 26
Bilthoven, Utrecht 3723MB
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Je ontvangt deze mail van Sportzorg.nl omdat je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van Sportzorg.nl. Wil jij geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit voor de nieuwsbrief.