img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Dirk Zeelenberg: Ode aan de Liefde

In Ode aan de liefde geeft Dirk Zeelenberg een kijkje achter de schermen van (trouw)minnend Nederland.
Dirk Zeelenberg vertelt liefdevolle, ontroerende, pijnlijke, opmerkelijke, grappige, hilarische maar vooral herkenbare verhalen over familie, vertrouwen, ruzie, hoop, ziekte, vriendschap, dromen, twijfel en natuurlijk het ja-woord. Hoewel het grote publiek Dirk Zeelenberg kent als acteur, is het voltrekken van huwelijken zijn grote passie geworden.

14 februari 2018, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Stad
img
Lees verder
img

Workshop CodeQube 8+

Je eigen website programmeren met 21Toolkit! Hoe gaaf is dat? In twee opeenvolgende dagen (26 én 27 februari) ga je, met behulp van de CodeQube, aan de slag met het programmeren van een eigen website met de codeertalen HTML en CSS. Je start digitaal op een tablet met de webapplicatie waarin codes worden geïntroduceerd door spelletjes, quizzen, afbeeldingen en video’s. Vervolgens bouw je de codes met code-magneten of stickers fysiek na op de CodeQube.

26 februari 2018, van 10:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad
img
Lees verder
img

Local Hero 2017: de finale

Ook in 2017 ging de nieuwe bibliotheek op zoek naar dé helden van Almere. Elke maand hebben we drie nieuwe Local Heroes in het zonnetje gezet. Daarbij legden we de vraag aan jou voor. Want wie was volgens jou dé lokale held die maand? De maandwinnaars, de finalisten zijn bekend. En nu ligt de bal weer bij jou. Wie is dé Local Hero 2017? Stem nu en bepaal wie de eeuwige roem krijgt! Op zaterdag 17 februari maken we de winnaar bekend! Kom je kijken?

17 februari 2018 16.00 uur | Bibliotheek Stad
img
Lees verder

Dyslexie spreekuur

Speciaal voor ouders met kinderen die dyslectisch zijn organiseert de bibliotheek een inloopspreekuur waar je terecht kunt met vragen over dyslexie. Met ingang van dinsdag 12 september 2017 kunnen ouders van dyslectische kinderen voor advies maandelijks terecht in bibliotheek Stad. De bibliotheek geeft tijdens dit spreekuur voorlichting over dyslexie, advies op het gebied van leesmateriaal en informatie over wat de bibliotheek op dit gebied voor kinderen kan betekenen.

Elke tweede dinsdag van de maand van 09:30 tot 10:30 uur | Bibliotheek Stad
Lees verder
img

Jeugdtheater 4+: Hazeltje leest voor – Raad eens hoeveel ik van je hou

Hazeltje en Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies, dát is niet makkelijk te meten! Hazeltje probeert iets héél belangrijks te vertellen aan Grote Haas: ‘Raad eens hoeveel ik van je hou?' Grote Haas fluistert terug: ‘Ik hou van jou helemaal tot aan de maan... en terug!' Gebaseerd op de boeken van Sam McBratney en Anita Jeram.

11 februari 2018, van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad
Lees verder
img

Film: The Party

The Party is een zwarte komedie, vol scherpe dialogen. Een zowel wrang als hilarisch portret van een groep vrienden die hun zekerheden in duigen zien vallen.

vrijdag 9 feb van 19:30 tot 20:45 | Bibliotheek Stad
zaterdag 10 feb van 13:00 tot 14:15 | Bibliotheek Stad
dinsdag 13 februari van 19:30 tot 20:45 | Bibliotheek Stad
woensdag 14 februari van 10:00 tot 11:15 | Bibliotheek Stad
Lees verder
img

Dit zijn de meest gelezen artikelen op Biblyo

Dit zijn de meest gelezen artikelen op Biblyo van deze week!

1. Gratis online cursussen van de bibliotheek! van Nynke Stoffers
2. Opruimen voor je doodgaat van Frouke Klazes
3. Netflix review: Reign en Outlander van Nynke Stoffers
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden