‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 14-01-2021

’Jeg er helt høj’: Corona-vaccination af udvalgte kræftpatienter er så småt i gang

Ordene kommer fra Lone Bøgely på 74 år, der netop har fået det første stik i armen med den længe ventede corona-vaccine. Som kronisk kræftpatient med ny-opereret stomi og fuld hjemmepleje tilhører hun gruppen i særligt øget risiko, som myndighederne vurderer, skal vaccineres først.
Læs om Lone Bøgelys håb for fremtiden

Hvornår skal jeg vaccineres?

Der er ikke vacciner nok til, at hele Danmarks befolkning kan blive vaccineret på samme tid. Derfor arbejder myndighederne med en prioriteret liste, hvor de mest sårbare danskere og frontpersonale vaccineres først. På vores hjemmeside kan du læse mere om den danske vaccinationsplan og finde svar på de oftest stillede spørgsmål om kræft og corona.
Læs mere om vaccination mod Covid-19

Behandling af børnekræft: Kræftens Bekæmpelse ser frem til afklaring

Familier med kræftramte børn må væbne sig med tålmodighed for at få endegyldigt svar på, hvad Sundhedsstyrelsens planer er for eventuelle ændringer af børnekræftbehandling i Danmark. Det fremgik af et samråd med sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). Kræftens Bekæmpelse forventer at blive inddraget, når Sundhedsstyrelsen genoptager drøftelserne efter påske.
Læs mere her

Ny online gruppe til kvinder, der får kræft under graviditeten

Kræft under graviditeten er heldigvis en sjælden tilstand, men ulykkelig, svær og ensom for dem, det rammer. Nu kan de mødes online på Cancerforum.dk. - Det er vi meget glade for, siger Lone Storgaard, overlæge, Rigshospitalet.
Læs mere om den nye gruppe

Store pakker og portioner gør det svært for os at holde vægten

Pakker og portioner af mad- og drikkevarer har vokseværk. Det har danskernes vægt desværre også, hvilket giver risiko for kræft og andre sygdomme. Derfor er Kræftens Bekæmpelse initiativtager til partnerskabet Ja tak, lidt mindre, som skal få danskerne til at spise lidt mindre portioner og holde en sund vægt.
Læs hvor stor betydning størrelsen af portionerne har

Nye kostråd er også gode for klimaet

Fødevarestyrelsens nye officielle kostråd er både gode for sundheden og klimaet. De nye kostråd skal få os danskere til at spise planterigt, varieret og ikke for meget, for det er både godt for sundheden og klimaet.
Læs om de nye kostråd

Vær med, når Danmark bager for klimaet

Fuldkorn er godt for både sundheden og klimaet, og nu kan du en gang for alle lære at bage et nemt og lækkert fuldkornsrugbrød. Det sker på, Årets Fuldkornsdag den 15. januar.
Lær at bage et sundt rugbrød

Det skriver andre medier om kræft
 

Forlæng ordning for asbestofre

(Nordjyske Stiftstidende 14-01-2021)

Det er glædeligt, at Folketinget er på vej til at vedtage en ny lov om godtgørelse til asbestofre. Men det er for tidligt at afslutte ordningen i 2025. Sådan skriver blandt andre Orla Kastrup Kristensen, formand for Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg i Nordjylland i et læserbrev i Nordjyske Stiftstidende. Godtgørelsen skal gives til personer med sygdommen malignt mesotheliom, som hos de fleste viser sig i form af lungehindekræft, men også kan udvikle sig andre steder i kroppen. I det nuværende forslag lægges der op til, at ordningen udløber i 2025, og det er for tidligt, fordi sygdommen udvikler sig meget langsomt.

Professor:Beskæmmende lidt forskning i bivirkningerne til immunterapi

(Sundhedspolitisk Tidsskrift. 13-01-2021)

Cancerimmunterapi anvendes i dag til flere og flere kræftformer og testes i forskellige sygdomsstadier og kombinationer, og behandlingen viser både imponerende resultater i modermærkekræft – hvor det hele startede – og bliver også i stigende grad standardbehandling på tværs af kræftformer, som ex. ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), hoved-hals- nyre- og blærekræft. Men forskning i bivirkningerne til behandlingerne halter bagefter, mener Inge Marie Svane, professor og leder af Nationalt Center for Cancer Immun Terapi på Herlev Hospital.
Læs hele historien her

Flere børn med kræft bør testes for genetiske varianter der disponerer for tumorer

(www.rigshospitalet.dk 12-01-2021)

En ny undersøgelse fra Rigshospitalet støttet af bla. Børnecancerfonden og Kræftens Bekæmpelse, understreger vigtigheden af at finde genetiske forandringer hos kræftsyge børn og unge for at kunne målrette og personalisere behandlingen mest muligt.
Læs hele historien her på Rigshospitalets hjemmeside

Tobakskuponer forbydes på færgerne fra 1. april

(P4 Bornholm 06-01-2021)

Fra 1. april er det slut med at udlevere tobakskuponer på færgerne. Et flertal i Folketinget har nemlig strammet loven om det generelle reklameforbud for tobaksområdet, så kuponerne også bliver omfattet af forbuddet. Kræftens Bekæmpelse glæder sig over, at tobakskuponerne snart er fortid. - Det betyder, at kunder, der rejser med færgerne, ikke længere vil blive udsat for den form for marketing, det synes jeg er rigtig positivt, siger Niels Them Kjær, chef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.
Lyt med i udsendelsen på P4

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Få sunde vaner med 10-kampen

Vidste du, at 4 ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges? Det kræver kun en lille indsats at leve sundere - 10-kampen er det perfekte sted at starte! Vi starter 29. januar 2021. Gennem 8 uger får du 10 forebyggelsesråd, sjove udfordringer og gode tips til nye sunde vaner. Micki Cheng er din vært. Det bliver sjovt, spændende og sundt, så du kan godt glæde dig.
Læs mere og tilmeld dig 10-kampen