‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 18-03-2022

Rigmor samler ind til Landsindsamlingen: 'Jeg har mærket på egen krop, at det nytter'

Landsindsamlingen 3. april er en vigtig begivenhed for Rigmor Trier Høisgaard og hendes to børn – og det er der en årsag til: For seks år siden blev Rigmor selv ramt af brystkræft. Det blev starten på en hård og usikker periode. Men undervejs i forløbet fik den lille familie heldigvis hjælp fra Kræftens Bekæmpelse til at navigere i den svære tid. Nu vil de derfor give noget igen, så flere kan få den støtte, de fik.
Læs mere her

Tidlig indsats kan forebygge kronisk lymfødem

Lymfødem er en ubehagelig bivirkning af kræftbehandling. Men den kan forebygges for de fleste med systematisk opfølgning, viser forskning, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse. Ny forskning skal undersøge, hvordan man gør det bedst.
Læs mere her

'Jeg var nok mere bange, end jeg troede'

Da Didde får konstateret brystkræft, er al fokus på hende. Ingen ser hendes 14-årige Agnete, og Didde må selv kæmpe for hjælp til sin datter. Hun savner et professionelt system, der støtter børn med syge forældre, når sorg og bekymring melder sig.
Læs mere her

Nye tal: Brystkræftpatienter venter for længe

Regionerne er ikke lige gode til at få opereret brystkræftpatienter til tiden, viser nye tal. Hvis du bor i Ringsted og får konstateret brystkræft, er der større risiko for, at du ikke kommer i behandling til tiden, end hvis du bor i Mariager. Kræftens Bekæmpelse håber, at den kommende sundhedsreform vil gøre op med de urimelige forskelle.
Læs mere her

Kræftens Bekæmpelse: Ny sundhedsreform kan redde liv

Folkesundheden vil få et stort løft, hvis regeringens nye sundhedsreform føres ud i livet. Der er flere gode nyheder i reformudspillet - bl.a. om at mindske den sociale ulighed i kræft.
Læs mere her

Ny måling: Flertal blandt vælgerne støtter stop for tobakssalg til unge

Et flertal af vælgerne mener, det er en god idé at udfase salget af tobak, så det ikke er muligt for danskere født efter 2010 at købe tobak. Især blandt de unge er opbakningen stor.
Læs mere her

Stor, ny undersøgelse skal kortlægge senfølger og social ulighed i livet efter kræft

Et nyt stort forskningsprojekt – SEQUEL-undersøgelsen – skal give ny viden om kræftoverleveres livskvalitet og senfølger, og hvordan senfølgerne kan forebygges og behandles.
Læs mere her

Det skriver andre medier om kræft
 

WHO-chef roser regeringens forslag om tobaksforbud for unge født efter 2010

(dr.dk 16-03-2022)

Der er rosende ord til Danmark fra Tedros Adhanom Ghebreyesu, som er chef for Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Rosen kommer i forbindelse med regeringens forslag om at forbyde salg af tobak for alle født efter 2010, som er en del af det sundhedsudspil, der tirsdag blev præsenteret. 64 % af danskerne støtter planen ifølge en undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse.
Læs mere her

Danske kræftafdelinger behandler bugspytkirtelkræft forskelligt, og det påvirker levetiden

(Onkologisk Tidsskrift 17-03-2022)

Den gennemsnitlige levetid er signifikant længere for danskere med fremskreden bugspytkirtelkræft, der bliver behandlet på ét af de fire danske universitetshospitaler end for dem, der bliver behandlet på en decentral kræftafdeling, der ligger i mindre byer væk fra universiteterne.
Læs mere her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Kræftens Bekæmpelse hjælper ukrainske kræftsyge med 3 mio. kr.

En humanitær katastrofe udspiller sig i Ukraine, hvor situationen forværres dag for dag. Ukrainske børn og voksne ramt af kræft er særligt udsatte. Derfor donerer Kræftens Bekæmpelse 3 mio. kr., som skal hjælpe ukrainere berørt af kræft.
Læs mere her

Sådan gik det med kræftforskningen i 2021

Hvert år støtter Kræftens Bekæmpelse en lang række forskningsprojekter. Lige fra forskning i tarmbakterier til immunforsvarets rolle ved bugspytkirtelkræft. I vores nye forskningsårsrapport kan du læse meget mere om de fremskridt, som arbejdet førte med sig i 2021 – og som bl.a. har bidraget til, at flere kvinder med livmoderhalskræft overlever sygdommen.
Læs forskningsårsrapporten her