‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 18-05-2022

’Jeg måtte selv finde hjælp til genoptræning og til min angst’

Efter sin operation for tarmkræft kunne Heather Boyd knap gå 400 meter og kæmpede med dødsangst. - Jeg er virkelig ikke typen, der brokker mig, men det her var for meget at stå alene med, siger hun.
Sådan fik Heather hjælp

Savner du også sammenhæng i dit kræftforløb?

En ny patientrundspørge viser, at kræftpatienter selv må tage ansvar for skabe tryghed og rød tråd gennem deres kræftforløb. Det bør ændres med den kommende sundhedsreform. Lær af kræftpakkerne, anbefaler Kræftens Bekæmpelse.

Milepæl: Nye retningslinjer vil forbedre behandling af senfølger efter tarmkræft

Omkring 40.000 mennesker i Danmark lever med eller efter tyk- og endetarmskræft – mange af dem med forskellige senfølger efter sygdommen og behandlingen. Nu offentliggøres for første gang kliniske retningslinjer for, hvordan man bedst behandler patienter med senfølger efter tyk- og endetarmskræft. Kræftens Bekæmpelse har støttet arbejdet.
Se om du har ret til mere hjælp

6 af de største tendenser inden for kræftbehandling

I dag er din chance for at overleve kræft meget større end for kun et par årtier siden. For forskerne finder hele tiden nye metoder og behandlinger, der giver liv og håb.
De 6 nye behandlingstendenser

Stress gør ikke forældre til kræftramte børn fysisk syge

Når et barn får kræft påvirker det også forældrene, som bliver sat under et stort psykisk pres. Men gør det pres ligefrem forældrene fysisk syge? Det har forskere fra Kræftens Bekæmpelse nu for første gang undersøgt.
Dét opdagede forskerne

Ny kræftrapport: Ulighed i kræft og udfordringer med tidlig opsporing og diagnostik

Nye tal, der offentliggøres i den nye rapport ’Kræft i Danmark 2022’, viser stor social ulighed i kræftoverlevelsen. Rapporten peger også på udfordringer i tidlig opsporing og diagnostik af kræft.
Læs rapporten her

Kæmpe svigt af unge generationer hvis tobaks- og alkoholforslag skydes til hjørne

Kræftens Bekæmpelse reagerer skarpt på nye udmeldinger fra Christiansborg, hvor en snarlig aftale om en sundhedsreform ikke kommer til at indeholde forebyggelsestiltag på tobaks- og alkoholområdet. - Vi holder skarpt øje med, at ambitionsniveauet bliver fastholdt, siger adm. direktør Jesper Fisker.
Derfor er Kræftens Bekæmpelse kritisk

Det skriver andre medier om kræft
 

Sorggruppeleder: 'Skolen skal også være et rum til at tale om de ting, der er svære.'

(Fagbladet FOA 18-05-2022)

Det skal være en naturlig del af skolens kultur at tage hånd om børns sorg, siger pædagog Annemette Christiansen, der er sorggruppeleder på en skole. Det var et kursus i sorggruppeledelse i Kræftens Bekæmpelse, der for alvor kickstartede Annemette Christiansens motivation for at starte en sorggruppe.
Tips til arbejdet med sorggrupper

Strik i den gode sags tjeneste

(Sjællandske Medier 18-05-2022)

I forbindelse med Stafet for Livet kan man sammen med Strikkelyst kreere et flere meter langt tørklæde – og dermed bidrage til kampen mod kræft.
Se det lange tørklæde eller strik med

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Lykke Friis genvalgt som præsident

Repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse har for tredje gang erklæret stor tillid til Lykke Friis, der er blevet genvalgt som foreningens præsident. - Jeg er utrolig stolt, siger hun.
Læs mere om præsidentens planer

Ny forskningschef i Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse har ansat professor Mads Melbye som ny forskningschef i foreningen.
Mød den nye forskningschef