#JIJTELTMEE

 
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

#JIJTELTMEE: EEN OPROEP TOT SOLIDARITEIT EN HET DELEN VAN (DISCRIMINATIE) ERVARINGEN 


In deze tijd zien we veel positieve voorbeelden van saamhorigheid en solidariteit; een extra telefoontje naar je (groot)ouders, boodschappen doen voor de buren, een kaartje sturen naar een vriend die in de zorg werkt. Helaas horen we ook andere geluiden en ervaringen in de anderhalve-meter-samenleving. De verhoogde stress en angst in deze onzekere periode lijkt voor mensen de drempel te verlagen om zich te laten leiden door vooroordelen en minder respectvol met elkaar om te gaan. Het mag niet zo zijn dat beledigingen en discriminatie getolereerd worden als onderdeel van deze crisis.

Met #jijteltmee roepen we de samenleving op tot steun voor, en solidariteit met mensen die te maken krijgen met beledigingen, discriminatie en ongelijke kansen. Geef juist nu een teken van medeleven en ga vriendelijk met elkaar om.

Sta jij ook achter deze boodschap? Lees HIER meer over hoe jij mee kan doen met de campagne! 

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

ERVARING VAN DISCRIMINATIE DOOR DE NIEUWE MAATREGELEN TEGEN HET CORONAVIRUS


Wij signaleren steeds meer klachten over het weigeren van rolstoelgebruikers in winkels en supermarkten omdat zij geen winkelwagen mee kunnen nemen. Maar mensen in een rolstoel moeten natuurlijk ook gewoon hun boodschappen doen. Winkels dienen hier pragmatisch en schappelijk mee om te gaan. Ook klanten die een hulphond hebben, mogen die meenemen naar de supermarkt. Diana (Pseudoniem: volledige naam bekend bij redactie), die door ziekte in een rolstoel terecht kwam, ervaart dat deze onzekere tijd voor sommigen een vrijbrief lijkt te zijn om de teugels te laten vieren als het gaat om het navolgen van respectvolle omgangsvormen en geschreven en ongeschreven regels. Zij deelt haar verhaal met ons: “Juist door nu iedereen hetzelfde te behandelen, zie je discriminatie terug”.

Lees meer >

DOE MEE MET ONZE #JIJTELTMEE 👏 WINACTIE OP FACEBOOK! 


Wat moet je doen om kans te maken?

1. Like dit bericht met de nieuwe emoticon van facebook: 'medeleven'
2. Beantwoord de volgende vraag in de comments onder het bericht:
Heb jij een idee hoe je je medemens een hart onder de riem kan steken tijdens de coronacrisis? Deel je creatieve en hartverwarmende ideeën!

Wij zullen zelf beginnen:
Een winkelmedewerker een fijne dag toewensen
Een boek delen met iemand die zich thuis verveelt

Laat je reactie achter onder dit bericht een maak kans op een boekenbon t.w.v. 100 euro!
#jijteltmee #ooknu #art1mn


Bekijk hier de winactie>

OPROEP DEEL JE ERVARINGEN MET ONS 

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zien we tal van voorbeelden van saamhorigheid en solidariteit. Binnen een mum van tijd zijn er vele initiatieven op touw gezet met als doel elkaar te ondersteunen. Toch ervaren mensen die normaliter ook al moeite hebben om op voet van gelijkheid volledig aan de samenleving te participeren nu extra hindernissen. Van hen horen wij andere geluiden en ervaringen in de huidige ‘anderhalve-meter-samenleving’. 

Heb jij ook een nare ervaring meegemaakt? Deel je ervaring en meld het ons! Want #jijteltmee ook en juist nu!

Meld nu>

MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2020 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp