Nieuwsbrief mei 2017   Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
Mei 2017
Voorleesfeestjes over Jip en Janneke
Tot woensdag 31 mei viert de Bibliotheek Eemland de Annie M.G. Schmidt-week! Daarom zijn er in alle vestigingen voorleesfeestjes over de avonturen van Jip en Janneke. Kinderen van ongeveer drie tot en met acht jaar zijn van harte welkom!
 
CoderDojo: leren programmeren
A.s. zaterdag 20 mei vindt er weer een nieuwe editie plaats van CoderDojo in Het Eemhuis. Bij CoderDojo leer je programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en nog veel meer. Jongeren tussen de zeven en zeventien jaar zijn die dag van harte welkom van 13.30 tot 16.30 uur. Meedoen is gratis! Deelnemers kunnen dit keer aan de slag met '2D games bouwen met Love2D & Lua' en 'Scratch'.
 
Schrijfwedstrijd Heilige Huisjes
Doe mee met de schrijfwedstrijd 'Heilige Huisjes'! De wedstrijd sluit aan bij de wandelroute van Galerie Absoluut en de tweejaarlijkse Kunstvaarroute, die 'Heilige Huisjes' als uitgangspunt voor de kunstwerken hebben gekozen. Insturen voor de wedstrijd kan tot zaterdag 15 juli!
KunstKijkRoute in Amersfoort
Dit jaar opent Kunstuitleen Amersfoort haar deuren tijdens de KunstKijkRoute. Kunstliefhebbers kunnen op zondag 21 mei terecht in het Eemhuis om kennis te maken met (de collectie van) de Kunstuitleen. U bent van harte welkom van 13.00 - 17.00 uur!
 
Henk Vaessen bezoekt Bunschoten
Schrijver Henk Vaessen brengt woensdag 24 mei een bezoek aan de Bibliotheek Bunschoten. Samen met Bruna Van de Geest organiseert de Bibliotheek een lezing over zijn boek "Stille finale", waarbij hij vertelt over de gecompliceerde problematiek die vele Joden van na de oorlog kennen. U bent die dag van harte welkom vanaf 19.30 uur. De lezing start om 20.00 uur.
 
'Waar gebeurd': zes waargebeurde verhalen
Op zondag 28 mei organiseert 'Vertellen in Amersfoort' weer een nieuwe editie van 'Waar gebeurd' in het KAdECafé. Van 17.00 – 18.30 uur vertellen zes deelnemers bijzondere en waargebeurde verhalen over het thema 'Een nieuw begin'. De verhalen deze namiddag worden o.a. verteld door vertellers Kees Geelhoed (over een nieuwe begin dat werd uitgesteld tot er een nijpende situatie ontstond) en Marjo Hoedemaker (over twee neushoorns en hoe een nieuw begin soms een lange aanloop nodig heeft). De entree bedraagt €5,-.
 
Tabletcursus voor beginners
De Bibliotheek Eemland en Seniorweb organiseren vanaf dinsdag 6 juni samen de tabletcursus (Android) voor beginners. Deze cursus is bedoeld voor volwassenen en senioren die de beginselen van de tablet onder de knie willen krijgen. Deelnemers leren werken met internet, e-mail, applicaties installeren, verbinding maken met WiFi etc. De cursus bestaat uit vijf lessen. U bent van harte welkom in de Bibliotheek het Eemhuis van 10.00 tot 12.00 uur!
 
Lezing over recent ontdekt oerbos in Den Treek
De Bibliotheek Leusden organiseert in samenwerking met Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed op maandag 12 juni een lezing over het recent ontdekte oerbos in Den Treek. In 2016 is er een zeer oud dennenbos ontdekt: een unieke vondst voor Nederland en mogelijk ook internationaal van grote betekenis! Tijdens de lezing wordt er verteld over de geschiedenis van Den Treek sinds de voorlaatste ijstijd. Van harte welkom in de Bibliotheek Leusden van 20.00 tot 22.00 uur!
 
Nieuwe cursus Digisterker
Bijna alle overheidszaken worden tegenwoordig digitaal geregeld. Veel mensen hebben hier echter moeite mee. Daarom start woensdag 31 mei een nieuwe cursus Digisterker in het Eemhuis. Tijdens de cursus leert u onder andere hoe u een DigiD kunt aanvragen en hoe deze te gebruiken. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst staat gepland op 31 mei van 10.00 tot 12.00 uur.
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe