NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

JLL: Amsterdam, Utrecht en Zwolle beste woonsteden

Amsterdam, Utrecht en Zwolle zijn de beste woongemeenten van Nederland. Dat meldt JLL op basis van zijn 28 september verschenen Residential Ranking.

Lees meer

Prijzen commercieel vastgoed stijgen verder

De prijzen van commercieel vastgoed zijn in de eerste helft van 2017 doorgestegen, in lijn met de groei van 2016.

Lees meer

Bol.com opent megadistributiecentrum Waalwijk

Bol.com heeft 27 september een nieuw e-fulfilment center geopend op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Het logistieke complex heeft een totale oppervlakte van 135.000 m2.

Lees meer

Real I.S. koopt Raamplein 1 Amsterdam voor Europa-fonds

Real I.S. heeft het volledig verhuurde kantoorgebouw aan het Raamplein 1 in Amsterdam aangekocht voor haar Real I.S. BGV VII Europa-investeringsfonds, het Alternative Investment Fund (AIF).

Lees meer

Suitsupply ontwikkelt eigen hoofdkantoor Zuidas

Suitsupply ontwikkelt voor eigen portefeuille een nieuw hoofdkantoor van bijna 24.000 m2 op de kop van de Zuidas.

Lees meer
(advertorial)

Handelsbanken Nederland verhuist hoofdkantoor en breidt uit.

Handelsbanken Nederland, onderdeel van Svenska Handelsbanken, verhuist uit WTC Schiphol en verplaatst haar hoofdkantoor naar kantoorgebouw Diana & Vesta in Amsterdam              Zuidoost en huurt ca. 3.500 m² kantoorruimte.
 
Eigenaar Reggeborgh Vastgoed werd gedurende het gehele proces geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten.
 
De commerciële en juridische belangen van Handelsbanken Nederland werden gedurende het gehele traject behartigd door RWRES (red.: Richard Willekes; vier jaar geleden zette Richard Willekes de stap naar zelfstandig ondernemerschap en heeft sindsdien, tweede en derde opeenvolgende keren, opdrachten verkregen en als eindverantwoordelijk consultant de huisvestingsbelangen behartigd van onder andere: Handelsbanken, Red Bull, St Antonius Ziekenhuis, Novo Nordisk, Airbus Defence & Space Netherlands, Humanitas DMH, Huawei Technologies Netherlands, Waarborgfonds Sociale Woningbouw, AMREF Flying Doctors, Language Partners, Dental Clinics, Cura Clinic, Reinaert Kliniek, Kentalis, IGP Antenna Systems, The Shirtmakers en diverse internationale eigenaren).

Rising Star: Maurits Schellekens

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Maurits Schellekens van Savills.

Lees meer

ING: 3D printing zal logistiek hard treffen

3D printing heeft forse negatieve gevolgen voor de Nederlandse logistiek. De havens, groothandelsbedrijven en de sector transport & logistiek worden hard geraakt.

Lees meer

BPD transformeert Campinaterrein Eindhoven naar woonwijk

Koninklijke FrieslandCampina en BPD hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het voormalige Campinaterrein in Eindhoven. BPD realiseert hier een nieuw stadsdeel, waarbij de kanaalzone verandert in een duurzaam stadsgebied om te wonen, werken en recreëren.

Lees meer

Vastgoedmarkt start ontbijtsessies aan de Zuidas

Vastgoedmarkt houdt op 7 november 2017 de eerste van een reeks ontbijtsessies aan de Zuidas. Retailvastgoed staat in de schijnwerpers tijdens deze eerste sessie.

Lees meer

Vastgoedfondsen 10 procent duurzamer

Uit de GRESB-resultaten blijkt dat dertien preferente Nederlandse vastgoedfondsen hun duurzaamheidsscores in 2016 met 10 procent hebben verbeterd. Samen vertegenwoordigen deze fondsen een totale beleggingswaarde van 20 miljard euro.

Lees meer
(advertorial)

Lees de september editie van de krant online

Bent u een abonnee maar wilt u wel de nieuwe krant van Vastgoedmarkt lezen? Meld u aan voor een gratis proefmaand! U kunt dan de digitale editie van de krant lezen en ontvangt iedere werkdag de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag een gratis proefmaand >
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Administratief en Facilitair Vastgoedmedewerker | ProDelta - Rotterdam
(Interim) Technisch Propertymanager Commercieel Vastgoed, Eindhoven
Transactiemanager | Ymere

HET NIEUWS VAN

Jeroen van der Weerd

Mooiste supermarkt
 
Jaarlijks bezoek ik zo’n 300 supermarkten. Niet alleen voor de boodschappen maar voor vestigingsplaats-onderzoek of dpo-studies.
 
Als initiatiefnemer van de jaarlijkse uitverkiezing “mooiste nieuwe supermarkt van Nederland” bezoek ik ook de door de formules ingezonden locaties die mee dingen naar deze felbegeerde titel.
 
Elk jaar is het weer een groot feest om met de voltallige jury kriskras door het land te rijden en de nieuwste winkels met een meest actuele formuleconcepten te kunnen bezoeken.
 
Wat mij opvalt is dat de kwaliteit van de ingezonden locaties elk jaar toeneemt. Dat zie je ook duidelijk terug in de locatiekwaliteit en vormgeving van de genomineerde locaties van dit jaar. De jury krijgt het nog erg moeilijk om een winnaar te kiezen.
 
Supermarkten snappen steeds beter dat locatiekwaliteit meer en meer van doorslaggevend belang is voor een toekomstbestendige exploitatie.
 
Parkeren is bij de nieuwste supermarkten goed georganiseerd, bijvoorbeeld met bredere vakken. Goed parkeren is dan ook een belangrijk concurrentie-voordeel. De exploitatie van de supermarkt mag nooit  gevangen zitten in een stedenbouwkundig concept.
 
Vormgeving en functionaliteit gaan gelukkig steeds beter hand in hand. De supermarkt die dat het beste voor elkaar krijgt is de winnaar van de uitverkiezing.
 
Wie dat wordt? Dat wordt duidelijk op het Supermarkt-vastgoedcongres op 9 november a.s.
 
Jeroen van der Weerd
Eigenaar Bureau van der Weerd, gespecialiseerd in supermarktvastgoed en initiatiefnemer van kennisplatform Supermarkt en Ruimte.

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.